100 Διαφορές μεταξύ Μαύρων και Λευκών (Μέρος 3ο)

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #48: Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία περιέχει σε αρκετά σημεία τη φράση: «…όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι…» γράφτηκε από τον Thomas Jefferson, ο οποίος κατά το χρονικό αυτό διάστημα είχε στην κατοχή του περίπου 200 δούλους και ποτέ δεν ελευθέρωσε κανέναν από αυτούς. Ούτε τους ημίαιμους (Mulattoes), ούτε καν τους κατά το 1/4 Μαύρους. Τα λόγια του Τζέφερσον δεν αναφέρονταν στους Μαύρους, οι οποίοι εκείνη την εποχή δεν είχαν θέση στην αμερικανική κοινωνία παρά μόνο ως ιδιοκτησία. (27) (38) (31)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #49: Το Σύνταγμα γράφτηκε από και προς «Εμάς τους ανθρώπους» και αφιερώθηκε «στους εαυτούς μας και τους απογόνους μας». Και οι 55 Σύνεδροι που συγκεντρώθηκαν στην Φιλαδέλφεια για να συντάξουν το Σύνταγμα, όπως και όλα τα μέλη των 13 κρατικών πολιτειών που το επικύρωσαν, άνηκαν στη Λευκή φυλή. (38)

Το λεξικό του Webster του 1828 ορίζει τους Απογόνους ως:

 1. Παιδιά, παιδιά παιδιών κλπ, επ αόριστον προς τα πίσω. Η φυλή που προέρχεται από έναν πρόγονο.
 2. Γενικότερα, τις επόμενες γενιές. Εν αντιθέσει με τους προγόνους.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #50: Η 14η Τροπολογία (14th Amendment) είναι άκυρη για τους ακόλουθους λόγους: Δεν επικυρώθηκε ποτέ από τα 3/4 όλων των Πολιτειών της Ένωσης σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Καταστατικού των ΗΠΑ. Από τις 37 Πολιτείες, οι 16 την είχαν απορρίψει. Πολλές από τις Πολιτείες που θεωρήθηκε ότι την επικύρωσαν, είχαν αναγκαστεί να το πράξουν υπό τον φόβο της στρατιωτικής κατοχής. Οποιαδήποτε νομική πράξη συνάπτεται υπό πίεση ή εξαναγκασμό είναι αυτόματα άκυρη. Το γεγονός ότι 23 Γερουσιαστές είχαν αποκλεισθεί παράνομα από τη Γερουσία των ΗΠΑ, δείχνει ότι το Κοινό Ψήφισμα που πρότεινε την τροπολογία δεν υποβλήθηκε ή δεν υιοθετήθηκε από ένα Συνταγματικό Κογκρέσο. (23)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #51: Στην Διακήρυξη της Απελευθέρωσης, τον Σεπτέμβριο του 1862, ο Αβραάμ Λίνκολν είπε: «Έχω πιέσει για τον μεταγωγή των Μαύρων (πίσω στην Αφρική) και θα συνεχίσω. Η Διακήρυξή μου για την Απελευθέρωση συνδέθηκε με αυτό το σχέδιο. Δεν υπάρχει χώρος για δύο ξεχωριστές τάξεις Λευκών στην Αμερική, πόσο μάλλον για δύο διαφορετικές φυλές όπως οι Λευκοί και Μαύροι. …δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη καταστροφή από την αφομοίωση του Μαύρου στην κοινωνική και πολιτική ζωή μας ως ισότιμου μέλους. …μέσα σε είκοσι χρόνια μπορούμε να αποικίσουμε ειρηνικά τους Μαύρους. …υπό συνθήκες στις οποίες μπορεί να εξελιχθεί πλήρως. Αυτό δεν θα το καταφέρει ποτέ εδώ. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιτύχουμε την ιδανική ένωση, που οι πατέρες μας ονειρεύτηκαν, έχοντας εκατομμύρια αλλοδαπούς μιας κατώτερης φυλής ανάμεσα μας, η αφομοίωση των οποίων δεν είναι ούτε δυνατή, ούτε επιθυμητή» (27).

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #52: Ο Λίνκολν πρότεινε στην πραγματικότητα μια τροποποίηση του Συντάγματος η οποία θα είχε επιτρέψει στο Κονγκρέσο να στείλει όλους τους απελευθερωμένους Μαύρους πίσω στην Αφρική. Στις 15 Αυγούστου του 1962, το Κογκρέσο διέθεσε πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για το σκοπό αυτό. Χιλιάδες Μαύροι είχαν σταλθεί πίσω όταν ο Λίνκολν πυροβολήθηκε. (27)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #53: Η Περιφέρεια της Κολούμπια, η οποία αποτελείται σε ποσοστό 70% από Μαύρους, είναι πρώτη στις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς καθώς έχει:

 • Το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας
 • Την πιο αυστηρή νομοθεσία περί όπλων
 • Το υψηλότερο ποσοστό φυλακίσεων
 • Το μεγαλύτερο ποσοστό γεννήσεων
 • Το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας
 • Το υψηλότερο ποσοστό ομοσπονδιακής βοήθειας ανά κάτοικο
 • Τον μεγαλύτερο αριθμός δικαιούχων κοινωνικής μέριμνας ανά κάτοικο
 • Το υψηλότερο ποσοστό νόθων παιδιών
 • Το υψηλότερο ποσοστό μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο, παρόλο που οι καθηγητές είναι οι υψηλότερα αμοιβόμενοι στις ΗΠΑ
 • Το μεγαλύτερο ποσοστό Γονόρροιας και Σύφιλης
 • Την συχνότερη εμφάνιση του AIDS (33) (32)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #54: Όταν κατοικούνταν από Λευκούς, το έθνος της Πορτογαλίας έγινε μέσα σε τέσσερις αιώνες η πλουσιότερη και πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο. Μια μεγάλη εμπορική και θαλάσσια δύναμη. Είχε μεγάλες αποικίες στην Ασία, την Αφρική και την Αμερική. Οι ναυτικοί της ήταν οι πρώτοι που εξερεύνησαν την δυτική Αφρική και επέστρεψαν με εκατοντάδες Μαύρους σκλάβους. Μέχρι το 1550, στο απόγειο της εξουσίας της Πορτογαλίας, το 1/10 του πληθυσμού της ήταν Μαύροι. Σήμερα, ο πληθυσμός της Πορτογαλίας περιγράφεται ως ένας από τους πιο ομοιογενείς στην Ευρώπη, έχοντας απορροφήσει σταδιακά την ομάδα γονιδίων των Μαύρων. Μέχρι το 1975 είχε χάσει όλα τα εξωτερικά της εδάφη. Οι εργαζόμενοι της σήμερα είναι οι χαμηλότερα αμοιβόμενοι στην Ευρώπη, έχουν το υψηλότερο ποσοστό αναλφαβητισμού, όπως και υψηλό ποσοστό παιδικής θνησιμότητας. Από μεριάς τέχνης, λογοτεχνίας, μουσικής, επιστήμης και φιλοσοφίας, η «νέα» Πορτογαλία έχει παράξει σχεδόν τίποτα τα τελευταία 100 χρόνια και γενικώς θεωρείται το λιγότερο εξελιγμένο έθνος στην Ευρώπη.
[Λάβετε υπόψη ότι ο Μαύρος πληθυσμός των ΗΠΑ είναι περίπου στο 13%]. (27)

ΑΪΤΗ

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #55: Η Δημοκρατία της Αϊτής, το μοναδικό 100% Μαύρο κράτος στο Δυτικό Ημισφαίριο, είναι επίσης και το φτωχότερο στο Δυτικό Ημισφαίριο. Έχει επίσης το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, τον υψηλότερο αναλφαβητισμό, την χαμηλότερη κατά κεφαλήν αγορά τύπου, το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το χαμηλότερο επίπεδο πολιτικής σταθερότητας. (27)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #56: Η Αϊτή είχε κάποτε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Πριν από το 1789 ως γαλλική αποικία κάτω από Λευκή διοίκηση, το San Domingo (Αϊτή) ήταν όσο παραγωγικό, ίσως και παραγωγικότερο απ’ ότι και οι 13 αμερικανικές αποικίες μαζί. Θεωρούταν η κορωνίδα του γαλλικού αποικιακού συστήματος και ήταν όντως η πιο ευημερούσα αποικία όλου του κόσμου. Αποτελούμενη από 40.000 Λευκούς, 27.000 ελευθερωμένους ημίαιμους Μαύρους και 450.000 Μαύρους σκλάβους και με πλούσια βλάστηση και παραγωγικό έδαφος, τροφοδοτούσε όλη τη Γαλλία και το ήμισυ της Ευρώπης με ζάχαρη, καφέ και βαμβάκι. Αλλά το 1791, η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε ένα διάταγμα με το οποίο διέταζε την Αϊτή να δώσει ψήφο στους ημίαιμους Μαύρους και σύντομα με δεύτερο διάταγμα, να ελευθερώσει όλους τους σκλάβους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο κατά τον οποίο δολοφονήθηκε ολόκληρος ο Λευκός πληθυσμός (περίπου 40.000 Γάλλοι), μέχρι τον τελευταίο άνδρα, γυναίκα και παιδί. Βιασμός, αποκεφαλισμός και ακρωτηριασμός συνέβαινε σχεδόν σε κάθε νεκρό σώμα. (22) (23)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #57: Αφού οι Μαύροι έσφαξαν και τον τελευταίο Λευκό, το 1804, η Αϊτή παρέμεινε μέρος του Σαν Ντομίνγκο μέχρι το 1844 όταν και αυτονομήθηκε. Μεταξύ 1844 και 1915, μόνο ένας πρόεδρος της Αϊτής κατάφερε να ολοκληρώσει την θητεία του. 14 απομακρύνθηκαν από ένοπλες εξεγέρσεις, ένας σκοτώθηκε από βόμβα, ένας δηλητηριάστηκε και ένας άλλος κόπηκε σε κομμάτια από έναν όχλο. Μεταξύ 1908 και 1915 οι επαναστάσεις και οι δολοφονίες αυξήθηκαν τόσο γρήγορα που η στρατιωτική κατοχή από της ΗΠΑ ήταν απαραίτητη για την αποκατάσταση της τάξης. Αυτό κράτησε από το 1915 έως το 1934. Στη συνέχεια ακολούθησε μια δωδεκάχρονη κυριαρχία μιας ελίτ ημίαιμων Μαύρων, η οποία έληξε με την κατάληψη της εξουσίας από τον Μαύρο στρατό το 1946. Έκτοτε, η διαφθορά και οι πολιτικές δολοφονίες είναι ο κανόνας. (23)

ΙΝΔΙΑ

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #58: Οι Μαύροι λαοί της Ινδίας έχουν υποστεί πολυάριθμες εισβολές από Λευκούς για πάνω από 5000 χρόνια, προκαλώντας έτσι την άνοδο και την πτώση του ενός πολιτισμού μετά τον άλλο, ενώ οι Λευκοί εισβολείς απορροφούνταν σταδιακά από τις μη-λευκές μάζες. Τότε, περίπου το 1800 π.Χ. Οι Λευκοί εισέβαλαν και πάλι από τα βορειοδυτικά, εγκαθιστώντας αυτή τη φορά μια στιβαρή κάστα («varna»), ένα σύστημα Λευκής υπεροχής που τελικά εξελίχθηκε σε αναπόσπαστο κομμάτι της ινδουιστικής θρησκείας. Η διαφυλετικές σχέσεις απαγορεύτηκαν και τιμωρούνταν με θάνατο. (5) (37)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #59: Με επικεφαλής μια Λευκή άρχουσα τάξη, η Κλασική Ινδία άκμασε κι έγινε ένας μεγάλος πολιτισμός ο οποίος εκφράστηκε στην φιλοσοφία, στην ποίηση, στην επιστήμη, στα μαθηματικά και στη λογοτεχνία. Η χώρα ευημερούσε όπως ποτέ άλλοτε ή μετέπειτα.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #60: Το σύστημα των καστών διήρκεσε περίπου 2.000 χρόνια (πιθανότατα περισσότερο από κάθε άλλο πολιτισμό υπό παρόμοιες φυλετικές συνθήκες). Εντούτοις, τελικά οι κάστες διαλύθηκαν εξαιτίας των επιμειξιών και τελικώς δεν έμεινε καμία καθαρά Λευκή. (39) (37) (10)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #61: Σήμερα, η Ινδία έχει 834 εκατομμύρια κατοίκους οι οποίοι μιλούν 150 διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους. Όταν οι ετήσιες βροχοπτώσεις είναι αραιές, 2.000.000 με 6.000.000 Ινδοί πεθαίνουν από την πείνα. Η Ινδία έχει το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων στην Ασία, ένα από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στον κόσμο και ποσοστό αναλφαβητισμού κοντά στο 70%. (35) (33)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #62: Η Αρχαία Αίγυπτος ιδρύθηκε και χτίστηκε από Μεσογειακούς Λευκούς Καυκάσιους περί το 4500 π.Χ. Η περίοδος ακμής της Αιγύπτου ήταν από το 3400 π.Χ. έως το 1800 π.X. και χαρακτηριζόταν από την καταπληκτική αρχιτεκτονική, τις πυραμίδες, τους ναούς και την επιδεξιότητα των μαθηματικών και της μηχανικής, τα απομεινάρια των οποίων είναι ακόμα εμφανή σήμερα. Οι Λευκοί Αιγύπτιοι ήταν πρωτοπόροι στην ιατρική, στη χημεία, στην αστρονομία και στο δίκαιο. Σε πολλές περιπτώσεις, τα επιτεύγματά τους παραμένουν ασύγκριτα. (37) (39) (21)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #63: Αλλά, περίπου το 3400 π.Χ. ο αιγυπτιακός πολιτισμός άρχισε να εξαπλώνεται στον ποταμό Νείλο και να έρχεται σε στενή επαφή με τους Μαύρους Νούβιους στα νότια. Σύντομα άρχισαν να χρησιμοποιούν Μαύρους ως δούλους για εργασία και η Αίγυπτος έγινε το πρώτο χωνευτήρι της ιστορίας. (39) (10) (14)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #64: Με την πάροδο του χρόνου το ανακάτεμα με το αίμα του Μαύρου ξεκίνησε από τα χαμηλότερα στρώματα της αιγυπτιακής κοινωνίας. Οι σκλάβοι τελικά απελευθερώθηκαν, απόλαυσαν πολιτική ισότητα και πήραν θέσεις εξουσίας στην κυβέρνηση. (10) (37)

ΔΕΔΟΜΕΝΟ #65: Μέχρι τον καιρό του βασιλιά Τούτ (1370-1352 π.Χ.) ακόμη και οι άρχουσες τάξεις είχαν μολυνθεί και η Αίγυπτος άρχισε να παρακμάζει. Σήμερα, η κάποτε πανίσχυρη Αίγυπτος είναι μια χώρα του Τρίτου Κόσμου, έχοντας χάσει την τέχνη της, την ιατρική της, την αρχιτεκτονική της ικανότητα και τη θέση της στις παγκόσμιες υποθέσεις. (10) (37) Η παράλογη αντίληψη ότι η Αρχαία Αίγυπτος ήταν προϊόν της εφευρετικότητας του Νέγρου, διαδίδεται ευρέως στα σχολεία. Αν και οι μελετητές γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα κραυγαλέο ψέμα, δικαιολογούν την εξαπάτηση των μαθητών υποθέτοντας ότι αυτό θα ενισχύσει την «αυτοεκτίμηση» των Μαύρων παιδιών.

Του Δρ. Roger Roots P.h.d.


Βιβλιογραφία:

1. African Business Magazine, Dec. ’91
2. American Journal of Sociology, Vol. 92, pg 822+
3. American Renaissance, Dec. ’90, Box 2504, Menlo Park, CA 94026
4. American Sociological Review, Vol 45, pg. 859
5. Basham, A.L., The Wonder That Was India, Grove Press, New York, NY1954
6. Buckley, William F. syndicated column, Jan. 5. 1993
7. “But What about Africa?” Harper’s, May ’90
8. “The Christian Heritage of South Africa Under Attack!”,Peter Hammond, Herald the Coming, Dec. ’92.
9. Coon, Carleton S. The Origin of Races, 1962, Alfred A. Knopf
10. Fagan, Myron C. How the Greatest White Nations Were Mongrelized—Then Negroized, Sons of Liberty Books.
11. Fields, Dr. Ed, The Dangers of Interracial Marriage, PO Box 1211,Marietta, GA 30061
12. Howells, William. Mankind So Far, Doubleday, Garden City, NY 1945.
13. Harris, Marvin, 1981. Why Nothing Works. Simon & Schuster, NewYork, NY
14. Jacob, A. White Man, Think Again! 1965, publ. by author.
15. Jensen, Arthur R. Bias in Mental Testing, The Free Press, New York 1980
16. Jensen, Arthur R. Straight Talk About Mental Tests, the Free Press.(Macmillan) New York, 1981
17. McCall’s, May ’92, pg 76
18. McGurk, Frank, “A Scientist’s Report on Race Differences.” U.S. News and World Report, Sept. 21, 1956. Washington, D.C.
19. Pearson, Roger, Eugenics and Race, 1966, Noontide Press
20. Pearson, Roger. Race, Intelligence, and Bias in Academe, Scott-TownsendPublishers, N.W. Washington, D.C.
21. Pendell, Elmer, Sex Versus Civilization, Noontide Press.
22. Putnam, Carleton. Race and Reason, 1961, Howard Allen Press, CapeCanaveral, FL
23. Putnam, Carleton. Race and Reality, a Search for Solutions, 1967,Howard Allen, Box 76, Cape Canaveral, FL 32920
24. Putnam, Carleton. A Study in Racial Realities, an address at the Universityof California at Davis, Dec. 17, 1964
25. Scott, Ralph. Education and Ethnicity: The U.S. Experiment in SchoolIntegration, Scott-Townsend. Washington, D.C. 1989
26. Shuey, Audrey H., The Testing of Negro Intelligence, Social SciencePress, New York, 1966
27. Simpson, William Gayley. Which Way Western Man? 1978, National AlliancePress, Box 3535, Washington, D. C. 20007
28. Social Forces, Vol. 69, pg.1+, Sept. ’90
29. “South Africa: Time to Choose Sides” Soldier of Fortune, Dec. ’89.
30. Snyderman, Mark, and Rothman, Stanely. The IQ Controversy, the Mediaand Public Policy. Transaction Publishers, New Brunswick, NJ 1990.
31. Stell v Savannah-Chattham County Board of Education, U.S. DistrictCourt, Southern Georgia, May 13, 1963.
32. Taylor, Jared, Paved with Good Intentions: The Failure of Race Relationsin Contemporary America. 1992, Carrol & Graf. New York, NY
33. World Almanacs, ’88, ’89, ’90, ’91, ’92
34. United Nations World Census, 1990
35. Van Loon, Henrick, 1940, Van Loon’s Geography, Garden City Publ.
36. The Voice, Feb. 27, 1990.
37. Waddell, L. A. The Makers of Civilization, 1929, Angriff Press, Hollywood,CA
38. Weisman, Charles A. America: Free, White and Christian, 1989, SFA, Box 766-c, LaPorte, CO 80535
39. Weisman, Charles A. The Origins of Race and Civilization, 1990, SFA
40. Weyl, Nathaniel. The Geography of American Achievement, Scott-Townsend,Washington, D.C. 1989.
41. Martin Luther King (Man Behind the Myth) by Des Griffin.

Web Radio