Μακεδονικό συλλαλητήριο και εθνικιστικός χώρος

Δυναμικό παρών έδωσε χτες η Απέλλα, όπως και άπαντες οι Εθνικιστές και Εθνικοσοσιαλιστές, στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων σε μια απ’ τις σπάνιες φορές που βρέθηκαν όλοι ενωμένοι στο ίδιο μέρος και για τον ίδιο σκοπό. Μιλάμε πάντα για τους ακομμάτιστους, βεβαίως, διότι ο κομματικός στρατός της ΧΑ μετά του αρχηγού της βρισκόταν σε ξεχωριστό σημείο όπως και έπρεπε…

Είδαμε κανάλια, παράγοντες και αναρχικούς να σφάζονται για το πόσες χιλιάδες ή εκατομμύρια σύμφωνα με άλλους ήταν το συγκεντρωμένο πλήθος. Εμείς μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ούτε 1,5 εκατομμύριο ήταν, ούτε και 140 χιλιάδες που έδινε η αστυνομία του Τόσκα ώστε να βγει μετά ο Κοτζιάς και να πει ότι η συγκέντρωση απέτυχε και θα συνεχίσει ακάθεκτος τις συνομιλίες! Αυτό φυσικά δεν μας προξενεί καμία εντύπωση διότι μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που δεν παραιτήθηκαν ούτε όταν ο λαός ψήφισε το βροντερό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα τους για την ΕΕ, ούτε ανέλαβε ποτέ κανένας ευθύνη απ’ αυτήν την αριστεροδεξιά κυβέρνηση για το οτιδήποτε.

Ο κόσμος που κατέβηκε στο Σύνταγμα ήταν 3πλασιος απ’ τους αγανακτισμένους και όποιος ψάξει να βρει τα νούμερα που έδιναν τότε οι αριστεροί μπορεί εύκολα να κάνει την πράξη και να δει πόσοι ήταν και χτες, ενώ σύμφωνα με δικές μας εκτιμήσεις κυμάνθηκε μεταξύ 600-800 χιλιάδων. Το μεγάλο, όμως, ερώτημα είναι αν πέτυχε κάτι αυτό το συλλαλητήριο και ποιος βγήκε, αν βγήκε, κερδισμένος από αυτό.

Θεωρούμε ότι ουδείς κέρδισε, όπως και ουδείς έχασε. Ήταν ένα άριστα οργανωμένο συλλαλητήριο από παράγοντες της δεξιάς και της Εκκλησίας, στο οποίο συμμετείχαν από αριστεροί μέχρι φασίστες και το οποίο αποτέλεσε μια απόλυτα ασφαλή βαλβίδα εκτόνωσης για το Σύστημα. Οι γνωστοί παρακρατικοί άπλυτοι δεν έκαναν το παραμικρό. Ήταν με το ζόρι 800 άτομα και οι διαδικτυακές κορώνες του Ρουβίκωνα έγιναν μπύρες στον Άγιο Παντελεήμονα…

Μέρος του κόσμου είδαμε να χειροκροτεί τον μνημονιακό Σαμαρά, τον Λεβέντη, τον Μίκι, όπως και τους λοιπούς δημοκράτες πολιτικούς ή απλούς παράγοντες που πήραν το μικρόφωνο και ”φώναξαν” για το πόσο ελληνική είναι η Μακεδονία και το πόσο φανταστική είναι η Ελλάδα κι όλοι «εμείς» που με σημαιάκια που πουλούσαν αποκλειστικά και μόνο γύφτοι συγκεντρωθήκαμε για να δείξουμε την αντίθεση μας στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, γιορτάζοντας αντί να κάψουμε το μπουρδέλο που ονομάζουν Βουλή.
Οι μόνες «παραφωνίες» που σημειώθηκαν και διατάραξαν την ορχήστρα των δημοκρατών, έδειξαν σαφώς ότι υπάρχει ακόμα μερίδα λαού με σφρίγος και θέληση για φανατισμένη δράση, ωστόσο χωρίς σαφή πολιτικό προσανατολισμό γι’ αυτό και δεν κατάφεραν να μεταστρέψουν το κλίμα και την κατεύθυνση του όλου συλλαλητηρίου.

Δυστυχώς ο εθνικιστικός χώρος είναι πολύ αδύναμος ακόμα για επηρεάσει τις εξελίξεις ή να καθοδηγήσει το αγανακτισμένο πλήθος. Και αναπόφευκτα πρέπει και πάλι να αναφερθούμε στην πλήρως χρεοκοπημένη ΧΑ με το πλασματικό 6% που στην πράξη αντιστοιχεί σε 500-800 ενεργούς υποστηρικτές της σε όλη την Ελλάδα και που ακόμα και χτες χρειαζόταν περιφρούρηση για να κυκλοφορήσει μέσα σε πατριώτες…

Ο εθνικισμός έχει ταυτιστεί στα μάτια του μέσου Έλληνα, που σαφέστατα νιώθει πατριώτης, μ’ έναν κακώς εννοούμενο και χολιγουντιανού τύπου “Φασισμό”, όπως αυτός παραμορφώνεται από τα καθεστωτικά μίντια. Φοβάται, έτσι, ακόμα και να δηλώσει εθνικιστής -ακόμα κι αν δεν είναι στην πραγματικότητα- όπως και να συνταχθεί σε μια πορεία με εθνικιστές. Τίθεται συνεπώς το ερώτημα του τι πρέπει να κάνει ο εθνικιστικός χώρος, ώστε να γίνει αυτός ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Οι εθνικιστές πρέπει για αρχή να πληθυνουν. Στη συνέχεια θα πρέπει να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και αφού παραγκωνιστούν οι διαδικτυακοί “μαχητές” και φλώροι, να ενωθούν ακομμάτιστα και σαφώς μακριά απ’ τον κομματικό πυρήνα της ΧΑ έτσι ώστε να δείξουν την πραγματική τους δύναμη εφαρμόζοντας ένα μοντέλο σχεδιασμού δράσεων και κινήσεων χωρίς προκαθορισμένη ιεραρχική δομή, μα με κοινούς στόχους και σκοπούς με έμφαση στην πρωτοβουλία και την αυτοοργάνωση.

Θα πρέπει να λείψουν οι “αρχηγοί” και να πληθύνουν οι οργανωτές. Να ενεργοποιηθούν οι πραγματικοί μαχητές και να απομακρυνθούν οι εθνικιστές του Facebook.

Αυτονομία σκέψης και βούλησης σε συνδυασμό με την σωστή καθοδήγηση απ’ τους εμπειρότερους θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το κίνημα δεν χρειάζεται κανέναν “μπαμπά”, κανένα ευτραφή, ψωνισμένο ή κουνιστό “δάσκαλο”. Χρειάζεται μόνο θέληση για αγώνα και αυτοθυσία! Ο εθνικιστής δεν πρέπει να περιμένει την εντολή, αλλά να δρα αυτοβούλως έτσι όπως η συνείδηση του και μόνο τον καθοδηγεί. Διότι ως φανατικά πιστοί στην Ιδέα του Αίματος δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολίες για το τι το Αίμα μπορεί να δώσει.

Μόνο και μόνο τότε θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες εκείνες συνθήκες όπου μια κρίσιμη μάζα, ως φορέας των τελευταίων ζωντανών κυττάρων της φυλής, θα δείξει και θα χαράξει τον δρόμο για το Έθνος και μέσα απ’ αυτήν θα προκύψουν -φυσικά- και οι ηγέτες και οι “στρατηγοί”. Αυτός είναι ο δρόμος ούτως ώστε από απλοί παρατηρητές και συμμετέχοντες να γίνουμε κάποτε διοργανωτές και δικαστές αυτών που σήμερα κρατούν τα σκήπτρα της εξουσίας.

“Τα κόκαλα των νεκρών ηρώων, οι στάχτες των προγόνων μου, όσοι πέρασαν και όσοι θα έρθουν, μου δείχνουν τον δρόμο. Το ποτάμι του Αίματος, που αδιάκοπα κυλά, φωνάζει δυνατά: Λευτεριά!”

 

Αλήτες, προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική!

email επικοινωνίας Απέλλας: [email protected]

Web Radio