Ανθρωπιστική βοήθεια στους Έλληνες άστεγους του κέντρου των Αθηνών

Την παραμονή των Χριστουγέννων, κλιμάκιο Συναγωνιστών μετέβη στο κέντρο της Αθήνας, από την πλατεία Συντάγματος ως τα στενά πέριξ της πλατείας Κολοκοτρώνη και τις οδούς Μητροπόλεως, Ερμού και πλατεία Μοναστηρακίου.

Οι Συναγωνιστές μοίρασαν σε όσους άστεγους Έλληνες μπόρεσαν να εντοπίσουν, σακούλες με τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα και κουβέρτες.

Καταδικάζουμε την πολιτική ηγεσία της χώρας, όπως και τον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων, που σπαταλά όπως και οι κυβερνώντες υπέρογκα ποσά για την περίθαλψη εισαγόμενων λαθρομεταναστών, την ώρα που δεκάδες Έλληνες και δη μεγάλης ηλικίας παραμένουν άστεγοι στους δρόμους της πόλης και εκατοντάδες άλλοι ζουν στο όριο της φτώχιας.

Τα κέντρα φιλοξενίας αστέγων και οι θερμαινόμενες αίθουσες, στους περισσότερους δήμους είναι κατακλυσμένοι από λαθροεισβολείς που με την παρουσία τους και μόνο αποτρέπουν, και για λόγους ασφαλείας και για λόγους υγείας, τον οποιονδήποτε άστεγο Έλληνα απ’ το να κοιμηθεί στο διπλανό κρεβάτι μ’ αυτούς. Έχουμε έτσι τραγικές περιπτώσεις, όπως του Έλληνα άστεγου στο λιμάνι του Πειραιά, που μένει εκεί, κάτω από ένα υπόστεγο παρέα με τις δυο ανήλικες κόρες του και τον σκύλο τους. Την ίδια στιγμή οι λαθροέποικοι απολαμβάνουν ζεστό φαγητό και νερό στις αίθουσες λαθρο-φιλοξενίας.

Καταγγέλλουμε τέτοιες πρακτικές και πολιτικές, όπως και τους έμμισθους «εθνικιστές» της χώρας μας, τους οποίους και καλεί να αφαιρέσουν ένα μικρό τμήμα από τα 7,000+ ευρώ τον μήνα που παίρνουν έκαστος για να βοηθήσουν μια μερίδα άστεγων Ελλήνων.

Web Radio