Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Εθνικό Σοσιαλισμό #6

Από: Giorgos_Xarakl.

Καλησπέρα, συναγωνιστές, όπως θα ξέρετε υπάρχουν μερικές φωτογραφίες που εμφανίζουν άντρες  διαφόρων εθνικοτήτων ως στρατιώτες των SS. Μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι στις τάξεις τους υπηρέτησαν ακόμα και Εβραίοι. Είναι γνήσιες αυτές οι φωτογραφίες, και δεν αποτελεί αντίφαση για τις απόψεις του Εθνικοσοσιαλισμού η επιστράτευση κατώτερων φυλετικά ανθρώπων;

 

Ευχαριστούμε για το πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, το ποίο μάλιστα είναι και ιδιαίτερα επίκαιρο στις τάξεις του «χώρου». Αρχικά πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι όντως γνήσιες. Προς το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί, σ’ ένα σχέδιο που εκπόνησε ο Χάινριχ Χίμλερ, θέλησαν να φτιάξουν τη δική τους «Λεγεώνα των Ξένων». Έτσι, δημιουργήθηκαν τα γνωστά σε όλους «εθελοντικά Waffen-SS» οπού λειτουργούσαν υποστηρικτικά προς το κύριο σώμα των αμιγώς γερμανικών SS. Μάλιστα, ο Χίτλερ απαίτησε να μην ενσωματωθούν ποτέ αυτά τα τάγματα στον κυρίως στρατό είτε των Waffen-SS, είτε της Wehrmacht και να δρουν πάντοτε ως ανεξάρτητα υποστηρικτικά τάγματα και μόνο.

Τα Waffen-SS, όπως και ορισμένες μεραρχίες της Wehrmacht, αποτέλεσαν τον πιο πολυεθνικό στρατό στην σύγχρονη ιστορία. Οι εθελοντές ξεπέρασαν τους 500,000 και οι χώρες προέλευσης τις 32.

Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο είναι δεδομένο ότι αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις κάθε δυνατό μέσο για να επιτύχεις την πολυπόθητη νίκη. Οι Γερμανοί έδωσαν όπλα σε όσους για τους δικούς τους λόγους ήθελαν να πολεμήσουν, είτε από ιδεολογία, είτε για να ξεφύγουν από ό,τι μπορεί να τους κυνηγούσε στη χώρα τους, είτε για να πολεμήσουν τους Άγγλους κατακτητές, όπως επί παραδείγματι στην περίπτωση της Ινδίας. Δεν υπήρχαν όμως μεραρχίες όπου ένας Ασιάτης να είναι ανώτερος από έναν Γερμανό ή ένας μουσουλμάνος να διοικεί χριστιανούς. Και αυτό βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με το δόγμα του Εθνικοσοσιαλισμού.

Ο Εθνικοσοσιαλισμός πρεσβεύει την φυλετική καθαρότητα, και γεωπολιτικά το δόγμα του ζωτικού χώρου. Κάθε φυλή, κάθε λαός, πρέπει να ζει και να αναπτύσσεται εντός των ορίων που καθορίζει η βιολογική του ιστορία, με άλλα λόγια ο ζωτικός χώρος στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία. Εντός των ορίων ενός τέτοιου εθνικού κράτους μόνο οι πολίτες με το ίδιο αίμα είναι ίσοι κι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Κάθε άλλος θεωρείται ξένος υπήκοος. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι εθελοντικές και φυλετικά καθαρές μεραρχίες των Waffen-SS δεν παραβίασαν το δόγμα του Εθνικοσοσιαλισμού. Το μόνο που παραβίασαν είναι η μεταπολεμική προπαγάνδα του εχθρού που θέλει τους Εθνικοσοσιαλιστές να είναι αιμοδιψή κτήνη τα οποία θέλουν τον αφανισμό κάθε μη-Άριου.

Φυσικά η παραποίηση της ιστορίας δεν γίνεται μόνο απ’ την πλευρά του εχθρού αλλά και από κάποιους που θεωρούνται ή προμοτάρονται ως εθνικιστές. Πρόκειται για μια μικρή –ευτυχώς- ομάδα του χώρου που ασπάζεται το δόγμα του Φασισμού, ο οποίος δεν γνωρίζει φυλετικές διαφορές και πρεσβεύει τα ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες του κράτους, με μόνο κριτήριο το αν είναι κάποιος πιστός και υπάκουος στο καθεστώς. Αυτοί, λοιπόν, μαζί με άλλους  που ναι μεν δηλώνουν Εθνικοσοσιαλιστές αλλά λόγω αριστερής κουλτούρας και ψυχοσύνθεσης δεν μπορούν να αντέξουν το πόλεμο προπαγάνδας που κάνει το σύστημα, επιχειρούν να παρουσιάσουν τον Εθνικοσοσιαλισμό ως ένα φιλανθρωπικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Η κοσμοθεωρία του Εθνικοσοσιαλισμού, η οποία σέβεται τον ζωτικό χώρο του κάθε λαού και της κάθε φυλής, κι επιθυμεί ο καθένας να ζει, να εργάζεται και να πολεμά αν χρειαστεί για τους όμαιμους του, αποτελεί την πιο ανθρωπιστική και σύμφωνη με την φύση ιδέα που έχει υπάρξει ποτέ. Αυτό απέχει παρασάγγας από εκφυλιστικές κι αντιανθρώπινες ιδέες και ιδεολογήματα του Διαφωτισμού, όπως τον μαρξισμό, τον κομουνισμό και τον φιλελευθερισμό που πρεσβεύουν την απόλυτη φυλετική μείξη και ισότητα. Δυστυχώς ο Μουσολίνι δεν έμεινε ανεπηρέαστος από αυτό το ρεύμα και αυτό ίσως οφείλεται στην Εβραία ερωμένη του που τον βοήθησε και στην διαμόρφωση του φασιστικού δόγματος. Στο τότε ιταλικό κράτος, ο λευκός με τον μαύρο και τον Εβραίο είχαν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Κάτι που φυσικά δεν ίσχυε στο Τρίτο Ράιχ.

Φυλετικός πίνακας που αναλύει τις γονιδιακές διαφορές μεταξύ ενός καθαρού Γερμανού, ενός Mischling κι ενός Εβραίου.

Τέλος, όσον αφορά τους «Εβραίους» στα Waffen-SS, πρόκειται μια κατηγορία που ονομαζόταν «Mischling» και ήταν Γερμανοί με μικτή, κατά το ήμισυ ή κατά το ¼ -κατά κύριο λόγο- εβραϊκή καταγωγή. Δεν ήταν δηλαδή καθαροί Εβραίοι. Υπάρχουν μόνο ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα, περιπτώσεις κρυπτο-Εβραίων οι οποίοι κατάφεραν να κρύψουν την καταγωγή τους και να καταταγούν στα SS για να ξεφύγουν απ’ τις διώξεις. Επίσης, αρκετοί ομοφυλόφιλοι επιστρατεύτηκαν στην μεραρχία Dirlewanger γιατί όπως τους έλεγαν οι Γερμανοί, αφού πρώτα τους είχαν ευνουχίσει, «τώρα ήρθε η ώρα να δοξάσετε την πατρίδα σας πεθαίνοντας στην πρώτη γραμμή του μετώπου…». Αυτό θεωρούμε λύνει κάθε απορία για την λογική των πολυφυλετικών Waffen-SS.

 

 

Από: Δημήτρης Α.

Πιστεύετε ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός ταιριάζει με τον Χριστιανισμό; Σύμφωνα με πολλές πηγές το NSDAP ξεκίνησε απ’ την εταιρία της Θούλης, μια μυστικιστική-παγανιστική οργάνωση.

Έχουμε καλύψει εκτενώς το θέμα της θρησκείας στον Εθνικοσοσιαλισμό σε προηγούμενη ερώτηση εδώ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Εθνικό Σοσιαλισμό #1
Οπότε, με την ευκαιρία της αναφοράς σου στην εταιρία της Θούλης θα σταθούμε στις σχέσεις της με το NSDAP και το Τρίτο Ράιχ.

Η εταιρία της Θούλης ήταν μια απ’ τις πολλές μυστικιστικές, αποκρυφιστικές εταιρίες που υπήρχαν στην Γερμανία πολύ πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Καμία από αυτές τις εταιρίες δεν είχε σχέση ωστόσο με τον Εθνικοσοσιαλισμό. Το δόγμα τους ήταν μια μείξη Καμπάλας, παγανισμού, θεοσοφίας, ως και σατανισμού. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Θούλης, Rudolf von Sebottendorf, ήταν πρώην μασόνος, όπως και μαθητής της διδασκαλίας της ψυχοπαθούς Μπλαβάτσκυ και του ημίτρελου Guido von List. Τα μέλη της εταιρίας απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό, ασχολούνταν με την μυθολογία, τη θρησκεία και την καταγωγή των Αρίων. Ήταν κάτι μεταξύ think tank και εταιρίας μελέτης και έρευνας, που αποτελούνταν από διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων άτομα, μόνο 5-6 εκ των οποίων στελέχωσαν μετά το NSDAP. Ο Χίτλερ ουδέποτε συμμετείχε σε αυτή την οργάνωση, δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στο όνομα του στο βιβλίο επισκεπτών και μελών, και αυτό φαίνεται και από το μέλλον που της επεφύλασσε…

Μετά την ανάληψη της αρχής, όλες οι μυστικές οργανώσεις κι εταιρίες κηρύχτηκαν παράνομες. Μια απ’ αυτές ήταν και η εταιρία της Θούλης, της οποίας μέλη εξορίσθηκαν ενώ άλλοι οδηγήθηκαν ακόμα και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο ίδιος ο επικεφαλής της Θούλης, Sebottendorf, μετανάστευσε στην Τουρκία οπού αργότερα ασπάστηκε το Ισλάμ! Επιστρέφοντας στην Γερμανία επεχείρησε να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο έλεγε ότι αυτός ευθύνεται για την άνοδο του Εθνικοσοσιαλισμού και στο οποίο κατηγορούσε τον Χίτλερ. Στη συνέχεια το βιβλίο απαγορεύθηκε κι αυτός διέφυγε στην Τουρκία όπου όταν ανακαλύφθηκε ότι είναι πράκτορας των Άγγλων αυτοκτόνησε πηδώντας απ’ τη γέφυρα του Βοσπόρου…

Η επίσημη θέση του καθεστώτος ήταν υπέρ ενός «θετικού» Χριστιανισμού, με στόχο την συμφιλίωση καθολικών και προτεσταντών, στον οποίο δεν αναγνωριζόταν η Καινή διαθήκη. Ο Χίτλερ έλεγε ότι η θρησκεία δεν έχει δουλειά στην πολιτική και ουδέποτε επεχείρησε να γίνει θρησκευτικός μεταρρυθμιστής. Το μόνο που ήθελε ήταν ο λαός του να μην διχάζεται θρησκευτικά και να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στα διάφορα δόγματα. Είναι γεγονός μάλιστα ότι τα κεφάλαια του κράτους προς την εκκλησία αυξήθηκαν, αντί να μειωθούν.

«Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι ένα μυστικιστικό, λατρευτικό κίνημα. Είναι αποκλειστικά ένα λαϊκό πολιτικό δόγμα βασισμένο σε φυλετικές αρχές. Σκοπός του δεν είναι (η δημιουργία) μιας μυστικιστικής κάστας, αλλά η φροντίδα και η διοίκηση ενός λαού που τον ενώνουν δεσμοί αίματος». Α. Χίτλερ, 6 Σεπτεμβρίου 1938.

Τέλος, θα κλείσουμε την απάντηση με ένα απόσπασμα ομιλίας του Δρ. Γκαίμπελς αναφορικά με το ποιες ήταν οι επιδιώξεις του καθεστώτος στο θέμα της θρησκείας και του θρησκευτικού διχασμού μεταξύ Χριστιανών και Παγανιστών που, αν και δεν υπήρχε τότε, υπάρχει σήμερα διάχυτος στις τάξεις των εθνικοσοσιαλιστών.

«Ο Εθνικοσοσιαλισμός πρέπει να είναι για πάντα η κρατική θρησκεία των Γερμανών. Το κόμμα μου είναι η εκκλησία μου και πιστεύω ότι μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα τον Κύριο αν εκτελέσω την θέλησή Του και ελευθερώσω τον καταπιεσμένο λαό μου από τις αλυσίδες της σκλαβιάς. Αυτό είναι το Ευαγγέλιό μου». Ι. Γκαίμπελς, 16 Οκτωβρίου 1928.


Ευχαριστούμε τους φίλους για τις ερωτήσεις τους και καλούμε κι άλλους να μας στείλουν τις δικές τους στο [email protected]

Web Radio