Κυπριακό: Οι συνομιλίες των πολιτικάντηδων ξεπουλούν την κατεχόμενη Κύπρο

Ένας νέος «Αττίλας» επισκιάζει την Κύπρο με τη μόνη διαφορά ότι αυτήν τη φορά εκδηλώνεται επί «ειρηνικού» εδάφους. Μετά από 43 χρόνια κατοχής οι προδοτικές κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία  ετοιμάζονται να μοιράσουν την «πίττα» και να νομιμοποιήσουν την τουρκική εισβολή μια για πάντα.

Με τους χάρτες ανά χείρας, κυπριακή κυβέρνηση και τουρκική ηγεσία βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Γενεύη και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ώστε να βρουν λύση στο «Κυπριακό». Η ελληνική πλευρά απ’ τη μία ζητάει να μπει η Ευρώπη ως εγγυήτρια δύναμη ώστε να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα και η τουρκική πλευρά απ’ την άλλη ζητάει να παραμείνει η ίδια ως εγγυητής. Η Άγκυρα είναι αντίθετη στην ιδέα η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίσει εγγυητικό ρόλο στην επανένωση της Κύπρου, καθώς το μπλοκ εμφανίζεται αδύναμο να φροντίσει για την ασφάλεια στο νησί και την τήρηση της συμφωνίας επανένωσης, όπως υποστηρίζει. Από υπαίτιος του προβλήματος, λοιπόν, η Τουρκία θέλει τώρα να αποτελέσει μέρος της λύσης αφού Ευρώπη και Αναστασιάδης ανάγουν την παράνομη ύπαρξη των Τούρκων στο Νησί σε ίση οντότητα και κατά συνέπεια κοινότητα, αποζητώντας τη δημιουργία μιας ομοσπονδίας με μια υπερεθνική κυβέρνηση κι ένα ενιαίο ελληνο-τουρκικό κράτος.

Η πλειονότητα δε των ελληνοκυπρίων που έχουν λησμονήσει τον αγώνα και τις θυσίες της ΕΟΚΑ (Α και Β), λόγο της χρόνιας δημοκρατικής πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί, και του διακαούς πόθου τους να ξαναπερπατήσουν στην Αμμόχωστο και τα κατεχόμενα χωριά, αποδέχονται τα σχέδια που απεργάζονται οι προδότες πολιτικάντηδες για το ξεπούλημα του βόρειου τμήματος της νήσου.

Δε βρέθηκε κανείς να τους υπενθυμίσει την ιστορία και ότι οι Τούρκοι ήταν, είναι και πάντα θα αποτελούν τους παράνομους εισβολείς και κατακτητές. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ.) που αντιστέκεται στο ξεπούλημα των ομοσπονδιακών με δυναμικές παρεμβάσεις.

Από το 1571 με την άλωση της Αμμοχώστου, το 1963 με την τουρκική ανταρσία και τέλος το 1974 με την τουρκική εισβολή. Η ιστορία διδάσκει ότι το Βόρειο τμήμα του νησιού τελεί από τότε υπό παράνομη κατοχή και παράνομο καθεστώς. Δεν είναι δυνατόν να διεκδικούν δικαιώματα σε έναν τόπο που η μοναδική νόμιμη οντότητα είναι ο Ελληνισμός.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις φαίνεται να μην θέλουν να θυμούνται και με την ανοχή τους το θράσος των κατακτητών θεριεύει. Σχεδόν το 30% των κυπριακών εδαφών ξεπουλάει ο Αναστασιάδης στους Τούρκους, τα οποία περιλαμβάνουν δικαίωμα επιστροφής σε 100 χιλιάδες πρόσφυγες. Οι υπόλοιποι Ελληνοκύπριοι που είναι πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο; Οι αγνοούμενοι και οι νεκροί του ‘74 ; Ξεχάστηκαν όλοι; Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η φιλοσοφία της Διζωνικής Ομοσπονδίας αποτελεί προδοσία γι’ αυτούς τους ανθρώπους;

Οι μόνες συνομιλίες που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν, είναι εκείνες οι οποίες θα είχαν τη μορφή διεθνών καταγγελιών κατά της τουρκικής πλευράς για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κύπρο! Να ενημερωθεί η διεθνής κοινή γνώμη για την πραγματική κατάσταση, αναδεικνύοντας την εισβολή.  Να προβληθεί το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής απαιτώντας το άμεσο κλείσιμο οδοφραγμάτων που αποτελούν την δίοδο που συντηρεί τον στρατό κατοχής και το ψευδοκράτος και την μοναδική λύση που είναι αυτή της απελευθέρωσης.

Η μόνη λύση για το «κυπριακό» είναι η αποχώρηση κάθε Τούρκου έποικου και στρατιώτη! Μόνο όταν η Κύπρος γίνει και πάλι εξ ολοκλήρου ελληνική θα έχει επιλυθεί αυτό το μείζον θέμα. Και τότε θα μπορούμε επιτέλους να προχωρήσουμε στην πολυπόθητη ένωση με την Ελλάδα!

Κι όπως μας υπενθυμίζει ο τελευταίος ήρωας του κυπριακού αγώνα, Νίκος Σαμψών, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα επιτευχθεί με λόγια, «με τις συνομιλίες… όχι!».

 

Σταυρούλα Μ.

Web Radio