Συνέντευξη με τον δημιουργό των διαδικτυακών καναλιών ‘Mario Tutti’ και ‘Πατρώων Κάλλος’

Ένα πλήρες εθνικιστικό κίνημα χρειάζεται εκτός από δράσεις/κοινωνικές παρεμβάσεις, και διαδικτυακή προπαγάνδα. Καλώς ή κακώς, ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και πλέον η πληροφόρηση ή στην περίπτωση μας η αντι-πληροφόρηση/αντι-προπαγάνδα γίνεται ως επί το πλείστον διαδικτυακά. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλά διαδικτυακά κανάλια και σελίδες που προβάλλουν τις ιδέες μας και συντελούν με τον τρόπο τους στον πόλεμο ενάντια στο σύστημα που σπέρνει το δηλητήριο του παντού και ποτίζει τα μυαλά της νεολαίας με αντιφασιστικό και μαρξιστικό δηλητήριο. Παρουσιάζουμε την έως τώρα δουλειά του Συναγωνιστή μέσω των δυο καναλιών που έχει δημιουργήσει καθώς και μια σύντομη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 

-Πριν από πόσα χρόνια ξεκίνησες να φτιάχνεις βίντεο και ποιο ήταν το αρχικό έναυσμα;

Το πρώτο κανάλι για όσους θυμούνται ήταν το «ΠΑΤΡΩΩΝ ΚΑΛΛΟΣ» και δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2012. Τα δύο πρώτα βίντεο που έφτιαξα σε αυτό ήταν το «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Εθνικοσοσιαλισμό» του Δρ. Γκαίμπελς και ένα σύντομο φωτογραφικό αφιέρωμα στον Γιούκιο Μισίμα με μουσική επένδυση Skoll. Αυτά βέβαια δεν ήταν τα πρώτα βίντεο που αναρτήθηκαν καθώς είχε προηγηθεί το «Ξημέρωμα στα τείχη – 29 Μαΐου 1453» ένα βίντεο του theosgg το οποίο είχαν ρίξει Τούρκοι και μια συλλογή λόγων του Χίτλερ για τους Εβραίους τοκογλύφους. Στόχος μου εξ αρχής ήταν να δημιουργήσω ένα εναλλακτικό Εθνικιστικό Σοσιαλιστικό κανάλι. Αυτή η προσπάθεια απευθύνθηκε πρώτιστα στο ελληνικό κοινό παρουσιάζοντας σχεδόν άγνωστες πτυχές εθνικιστικών κινημάτων όπως οι Βρετόνοι αυτονομιστές ή θέματα ταμπού όπως ο ένοπλος αγώνας Αράβων εθνικοσοσιαλιστών και αντισιωνιστών. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το κανάλι εισήγαγε στην Ελλάδα τις νέες τάσεις στον Ε/Σ χώρο όπως το ολοένα αυξανόμενο NS straight edge κίνημα (όχι το απολίτικο sXe ή το αναρχικό που είχαν ήδη παρουσία και στη χώρα μας) που μέχρι τότε δεν ήταν ευρέως γνωστό, πέρα από την πρώτη ίσως NS Terror Edge ομάδα από τον Pankratos. Παρένθεση: τώρα συναντάμε το γελοίο φαινόμενο με τον κάθε τυχάρπαστο ανίδεο να προσποιείται τον «ακραίο» κάνοντας  το Χ με τα δυο χέρια κι ας πίνει ένα καφάσι μπίρες κι ας καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα. Όλοι αυτοί είναι μίμοι του Εθνικοσοσιαλισμού. Άλλο το να ξέρεις κι άλλο το να είσαι. Οι ιδέες είναι για να τις μετουσιώνεις σε τρόπο ζωής κι όχι ένα καταφύγιο για attention whores.

Το έναυσμα λοιπόν ήταν η προβολή μιας πολυεπίπεδης εθνικιστικής θεώρησης που περικλείει λαούς, κινήματα και ιστορικά γεγονότα, στο ελληνικό κοινό. Έπειτα το κανάλι μετονομάστηκε σε «Αυτόνομος Εθνικιστής» ως τον Οκτώβριο του 2014 οπότε και σταμάτησαν οι αναρτήσεις σε αυτό. Τον Νοέμβριο του 2014 δημιουργήθηκε το κανάλι που ξέρουν οι περισσότεροι ως «Mario Tutti», εμπνευσμένο όχι τυχαία από τον γνωστό επαναστάτη-θρύλο του νεοφασισμού της δεκαετίας του ‘70.

 

-Πώς κατάφερες να κάνεις το κανάλι σου ένα από τα μεγαλύτερα του χώρου στην Ευρώπη;

Το νέο κανάλι είναι αλήθεια πως σημείωσε ραγδαία ανοδική πορεία καθώς μέσα σε δυο χρόνια έχει φτάσει τους 4 χιλιάδες συνδρομητές και τις 2 εκατομμύρια προβολές. Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες: την ποιότητα του υλικού και τον τρόπο παρουσίασής του. Στο κανάλι ανεβαίνει οπτικοαουστικό υλικό αυστηρά μόνο υψηλής ποιότητας ήχου και εικόνας. Κάτι που σε συνδυασμό με τους υποτίτλους σε διάφορες γλώσσες και την σύντομη και απλή παρουσίαση, προσελκύει μαζικά θεατές από μια πλειάδα χωρών. Με την πάροδο του χρόνου και την συνεχή λειτουργία εδραιώθηκε ένα κοινό και κατ’ επέκταση η φήμη. Όλοι πλέον ξέρουν πως κάθε νέο εθνικιστικό βίντεο κλιπ που βγαίνει, γρήγορα θα ανέβει στο «Mario Tutti» μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες. Επίσης το ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών (από NSBM μέχρι εθνικιστικό ραπ), η παρουσίαση εθνικιστικών κινημάτων και ιδεολογικών αποχρώσεων από πολλές χώρες, πάντα στο πλαίσιο της εθνικιστικής θεώρησης, συνθέτουν την πολυσυλλεκτικότητα ενός μέσου προβολής που φιλοδοξεί να αποτελέσει ενός είδους χάρτη της διαμόρφωσης του εθνικισμού σε παγκόσμια κλίμακα με τις ιδιομορφίες του σήμερα. Με απλά λόγια, παρουσιάζονται ισότιμα στο κανάλι όλα τα εθνικιστικά κινήματα και μουσικά ακούσματα που αποτελούν τον εθνικισμό σήμερα και αυτό είναι η δυναμική του «Mario Tutti»!

 

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου βίντεο;

Αγαπημένα είναι κατά βάσιν όλα τα βίντεο που αφορούν στον ελληνικό εθνικισμό. Πηγή και βάση της εθνικοσοσιαλιστικής κοσμοθέασης είναι η αρχαία Ελλάδα. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλω να περάσω. Ο εθνικιστής ενδιαφέρεται πρώτα για το Έθνος του και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Καλή η αλληλεγγύη και η συμπάθεια για άλλους λαούς και έθνη, αλλά πάνω απ’ όλα στέκεται η δική μας Ελληνική Φυλή και Ελληνικό Γένος που δεν ανήκει σε κανένα σύνολο και ιστορικά ακολούθησε ανεξάρτητη πορεία μέσα στο χρόνο. Δεν ανήκουμε σε καμιά «Ευρώπη των Εθνών». Ο Ελληνισμός παραδοσιακά είχε παρουσία και σε Ασία και σε Αφρική, ας μην το ξεχνάμε.

 

-Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Μέσα στα σχέδια είναι μια σειρά από πολύ δυνατά βίντεο καθαρά για τον ελληνικό εθνικισμό που προετοιμάζονται εδώ και καιρό και είμαι σίγουρος πως θα αφήσουν το στίγμα τους!

 

Το πιο πρόσφατο βίντεο από το κανάλι «Mario Tutti»


Τα αγαπημένα μας μουσικά βίντεο από το κανάλι «Mario Tutti»


Ιδεολογικά βίντεο από το κανάλι «Mario Tutti» 

Όλα τα βίντεο του καναλιού «Mario Tutti» μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCnP4BRfjXGDH-8tIZn99k8A/videos


Τα αγαπημένα μας μουσικά βίντεο από το κανάλι «ΠΑΤΡΩΩΝ ΚΑΛΛΟΣ/Αυτόνομος Εθνικιστής»


Τα σημαντικότερα ιδεολογικά βίντεο από το κανάλι «ΠΑΤΡΩΩΝ ΚΑΛΛΟΣ/Αυτόνομος Εθνικιστής»

Όλα τα βίντεο του καναλιού «ΠΑΤΡΩΩΝ ΚΑΛΛΟΣ/Αυτόνομος Εθνικιστής» μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.youtube.com/user/movieswithgreeksubs9/videos

Web Radio