Κύπρος: Πορεία ενάντια στο ψευδοκράτος από το νεοϊδρυθέν Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ.)

Εθνικιστικός σεισμός στη Λεμεσό

Μπορεί να πέρασαν 33 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους όμως οι Εθνικιστές δεν ξεχνούν. Το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους στη Λεμεσό που διοργανώθηκε από το νεοσύστατο Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ.).

Πενήντα και πλέον ανυπότακτοι Έλληνες Εθνικιστές έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικότητας στον δοκιμαζόμενο κυπριακό ελληνισμό. Η πορεία πέρασε από διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Οι πολιτικάντηδες προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής προωθώντας την προδοτική Δ.Δ.Ο. όμως δεν θα τους περάσει. Το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα ήρθε για να μείνει και θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Καλούμε τη μαχητική ελληνική νεολαία να συσπειρωθεί στις τάξεις μας για να αποτρέψουμε τα προδοτικά σχέδια που απεργάζονται οι κάθε λογής ελληνόφωνοι και ξένοι εχθροί του Έθνους μας.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – Η ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

Γραφείο Τύπου Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος – Ε.Α.Κ.

15224733_687405644768169_1113277818_o

15110417_1314468418572013_5073871385961414753_o

15025250_1314468391905349_3831507903171722051_o

Συγχαίρουμε τους κύπριους Συναγωνιστές μας για την μεγάλη πορεία που διοργάνωσαν και τους ευχόμαστε καλή αρχή και καλό Αγώνα. Οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές στηρίζουν αυτή νέα προσπάθεια και θα συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο τον αγώνα τους. Η Απελευθέρωση των κατεχομένων, όπως και η επίτευξη της πολυπόθητης Ένωσης με την Ελλάδα, είναι για μας θέματα μείζονος σημασίας. Ο ενιαίος και συνεχώς εντεινόμενος αγώνας σε Ελλάδα και Κύπρο – μακριά από ξεπουλημένα κυνοβουλευτικά κόμματα και οργανώσεις – βάζει τα θεμέλια για την μελλοντική επίτευξη των στόχων μας. Οι εποχές των λόγων και των μνημόσυνων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, τώρα είναι καιρός για Πράξεις!

 

Ζήτω η Νίκη!


 

Το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ), εμφορείται από τις ακόλουθες αρχές, οι οποίες αποτελούν την ιδεολογική του πυξίδα:

 

Κοινωνικός Εθνικισμός

Ασπάζεται την εθνικιστική ιδεολογία και πολεμά τόσο τον απάνθρωπο καπιταλισμό της διεθνούς ολιγαρχίας όσο και τον εξίσου απάνθρωπο κομουνισμό, ο οποίος χρεοκόπησε ιστορικά και βύθισε στην σκλαβιά, στο αίμα και στην φρίκη τη μισή ανθρωπότητα για μισό αιώνα.

Έθνος-Φυλή

Κυρίαρχο στοιχείο στην ιδεολογία του κοινωνικού εθνικισμού είναι η ιδέα του έθνους και της φυλής. Εμείς οι Έλληνες αποτελούμε την γνήσια συνέχεια των Ελλήνων της κλασσικής περιόδου που δημιούργησαν το θαύμα του Ελληνικού πολιτισμού.

Πολίτευμα

Πιστεύουμε σ’ ένα πολίτευμα όπου ο τρόπος της επιλογής των αρχόντων της πολιτείας θα πρέπει να είναι αξιοκρατικός και απορρίπτουμε τον καθιερωμένο και χρεοκοπημένο τρόπο επιλογής των πολιτειακών αξιωματούχων όπου εκλέγονται ανάξιοι δημαγωγοί, κόλακες των πλέον χυδαίων τάσεων του ψηφοφόρου. Στην κορυφή της ιεραρχίας του κράτους θα πρέπει να επιλέγονται οι Άριστοι και όχι οι αρεστοί στους λίγους.

Το κράτος

Το εθνικιστικό κράτος για το οποίο αγωνιζόμαστε είναι μια κοινωνία δικαίου στην υπηρεσία της λαϊκής κοινότητας, μίας κοινωνίας ιεραρχημένης όχι με κριτήρια υλικά αλλά με βάση την αξία, το ήθος και την προσφορά.

Οικονομία

Αντιτιθέμεθα τόσο στην ασυδοσία του φιλελευθερισμού όσο και στην ισοπέδωση μπολσεβικισμού. Πιστεύουμε στην ιδιοκτησία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία όχι όμως στην ανήθικη και ασύδοτη κερδοσκοπία εις βάρος της λαϊκής κοινότητας και παλεύουμε κατά του παράνομου πλουτισμού. Αγωνιζόμαστε κατά της καταδυνάστευσης της λαϊκής κοινότητας από την τοκογλυφική τυραννία των τραπεζών. Πιστεύουμε σε μία οικονομία υπηρέτη των εθνικών συμφερόντων και όχι στο σημερινό κράτος το οποίο κατέστη υπηρέτης της πλουτοκρατίας. Απορρίπτουμε την ελεύθερη οικονομία της αγοράς και τασσόμαστε υπέρ της σχεδιαζόμενης οικονομίας.

Κοινοβουλευτισμός

Απορρίπτουμε το διεφθαρμένο αγγλοφερμένο σύστημα του κοινοβουλευτισμού, το οποίο κατάντησε τους Έλληνες μάζα ελεεινών υπάρξεων. Με το κοινοβουλευτικό σύστημα τα ξένα συμφέροντα ελέγχουν την Πατρίδα με πολιτικούς μαριονέτες, οι οποίοι καταλαμβάνουν την εξουσία εξαγοράζοντας τις συνειδήσεις των ψηφοφόρων μαζανθρώπων και στη συνέχεια ασκούν πραγματική τυραννία του λαού και ξεπουλούν την Πατρίδα στα ξένα συμφέροντα.

 

Ο Αιώνιος ελληνισμός, η πεμπτουσία της ιδεολογίας μας

Είμαστε περήφανοι για την Ελληνική καταγωγή μας. Στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας μας είναι ο Αιώνιος Ελληνισμός και όχι το κράτος.

Πηγή έμπνευσης μας είναι οι ακατάλυτες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν κατά τη μακραίωνη πορεία του Έθνους και όπως τις διαμόρφωσε ο ανά αιώνες Ελληνικός τρόπος ζωής και η Ελληνική φιλοσοφική σκέψη με χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της τον Ηράκλειτο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

 

Ηρωική αντίληψη της ζωής

Απορρίπτουμε τα ξενόφερτα πολιτειακά πρότυπα και θέτουμε το Έθνος ως πρωταρχική μας αξία. Το ηρωικό ήθος αποτελεί τον τρόπο ζωής μας. Υιοθετούμε, λοιπόν, την ηρωική αντίληψη της ζωής και πρότυπό μας τον ηρωικό άνθρωπο, ο οποίος απεχθάνεται τον άνθρωπο της καθημερινότητας. Ο ηρωικός άνθρωπος γεννιέται από το χθες, για το αύριο, με βαθιά ριζωμένες μέσα του τις ακατάλυτες καταβολές των αρχέγονων παραδόσεων και την Ιστορία των προγόνων του και έχει έναν προορισμό: να γίνει θεματοφύλακας της παράδοσης και των διαχρονικών αξιών του Έθνους, να γίνει ο υπερασπιστής της Πατρώας Γης και των συνθηκών που θα διαπαιδαγωγήσουν τις μελλοντικές γενεές και θα διαμορφώσουν το Ελληνικό τους μέλλον.

Ο ηρωικός άνθρωπος, θλίβεται για τη νοσηρή παρακμή του Έθνους και αγωνίζεται για να δημιουργήσει ξανά το Έθνος του, προσβλέποντας να το αναγεννήσει μέσα από τα συντρίμμια της παρηκμασμένης εποχής μας.

Είναι φύση ξεχωριστή και ιδιαίτερη, έχει επιλέξει τον μοναχικό δρόμο του πολεμιστή, τον δύσκολο δρόμο αυτού που έχει αποφασίσει έναν τρόπο ζωής, τον ΑΓΩΝΑ. Η ζωή του ήρωα, δεν του ανήκει. Είναι ταγμένη στην υπηρεσία του Έθνους, είναι προσφορά στην δημιουργία των θεμελίων των νέων πολιτιστικών αξιών.

Ένα φόβο έχει ο ήρωας. Μήπως λυγίσει κάτω από την ευθύνη της αποστολής του και σταθεί ανάξιος του όρκου που έδωσε και τότε ξέρει ότι το τελευταίο κτύπημα δεν θα έρθει από τον εχθρό, αλλά από τους συναγωνιστές του.

 

Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ)

Web Radio