Ο Μύθος του Πολυτεχνείου!

43 χρόνια μετά, το ψέμα του Πολυτεχνείου καλά κρατεί. Το γεγονός που μυθοποιήθηκε όσο κανένα άλλο – η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη νεότερη ιστορία της χώρας μας – γιορτάζεται ακόμα στα σχολεία των παιδιών μας και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην συμβαίνει αυτό αφού οι πρωτεργάτες του Πολυτεχνείου είναι οι σημερινοί κυβερνώντες.

Το να καταδικάζεις το Πολυτεχνείο και να λες την Αλήθεια, ότι δηλαδή δεν υπήρξε κανένας νεκρός εντός του και ότι κανένα φοιτητή δεν πάτησε κανένα τανκς, δεν σημαίνει ότι υποστηρίζεις και το τότε καθεστώς Μαρκεζίνη/Παπαδόπουλου. Είμαστε ενάντια στο Πολυτεχνείο διότι πάνω στο μύθο του χτίστηκε το Σύστημα που μας καταδυναστεύει σήμερα. Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ουσιαστικά η γιορτή της μεταπολίτευσης, η γιορτή του νεότερου και πιο σάπιου κοινοβουλευτισμού, η γιορτή των προδοτών που μας κυβερνούν στην «υγειά» του κορόιδου.

Καλούμε όλους του Έλληνες γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι αύριο Πέμπτη 17/11 και να τους μάθουν την Αλήθεια. Καλούμε τους μαθητές να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συστημική γιορτή αψηφώντας τις απειλές των δασκάλων τους.

Τα λαμόγια του Πολυτεχνείου αγωνίστηκαν το 73 για το ψωμί, την ελευθερία και την παιδεία που στέρησαν από σένα όλα αυτά τα χρόνια. Οι τότε φοιτητές που έφευγαν με λιμουζίνες από την πίσω πόρτα του Πολυτεχνείου είναι οι νυν καλοπληρωμένοι βουλευτές με τις μίζες, τα λεφτά στο εξωτερικό και τις υπογραφές στα προδοτικά μνημόνια. Το ψέμα τους δεν περνάει άλλο πια. Ο μύθος του Πολυτεχνείου πρέπει να γκρεμιστεί μαζί με την «δημοκρατική» εξουσία τους.

 


Το χρονικό του Πολυτεχνείου

1/4/1973
Το καθεστώς Παπαδόπουλου διεξάγει δημοψήφισμα όπου καταργείται η βασιλεία!

8/10/1973 
Παύει ο στρατιωτικός νόμος. Μετά το δημοψήφισμα του 1973, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διόρισε πολιτική κυβέρνηση υπό τον Σπύρο Μαρκεζίνη. Η μεταβατική κυβέρνηση του Σπύρου Μαρκεζίνη ορκίστηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 1973. Την ίδια ημέρα παραιτήθηκαν όλοι οι στρατιωτικοί από τις καίριες θέσεις που κατείχαν. Κύριοι πυρήνες της χούντας όπως οι υπουργοί Μακαρέζος και Παττακός είχαν παραιτηθεί 28 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Κύρια αποστολή της ήταν να προπαρασκευάσει και να διεξάγει βουλευτικές εκλογές για την 10η Φεβρουαρίου 1974.

14/11/1973 
Πολυτεχνείο. Εναντίον ποιας χούντας αγωνίστηκαν οι φοιτητές λοιπόν; Φυσικά καμίας αφού είχε παραδώσει. Ο λόγος που ξεκίνησαν την κατάληψη οι φοιτητές (αρχικά) ήταν η κατάργηση των αναβολών λόγο σπουδών και η υποχρεωτική κατάταξη στον στρατό στο 18ο έτος!

«…Όταν έγινε το πολυτεχνείο, ούτε πήγα επί τόπου, ούτε συγκινήθηκα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτά τα πεζοδρομιακά ξεσπάσματα δεν κλόνιζαν την δικτατορία και ότι όπως στα χρόνια της κατοχής, υποκρύπτανε κομμουνιστικές επιδιώξεις επικίνδυνες για το μέλλον… Έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνήργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου. Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθηκαν έξω και μακριά, διότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς. Η σκληρότερη δικτατορία που ακολούθησε, θα διαρκούσε πολύ ακόμη, αν δεν την έριχνε η εγκληματική ηλιθιότητα της απόπειρας κατά του Μακαρίου…». Κ. Τσάτσος (Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Φιλόσοφος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) στο βιβλίο του “Λογοδοσία Μιας Ζωής”.

16-18/11/1973 
Η δράση των διαφόρων πρακτόρων που έχουν εισχωρήσει στην κατάληψη κορυφώνεται με σκοπό να δημιουργηθούν επεισόδια και να παρέμβουν στην διεξαγωγή των εκλογών που έρχονται. ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ…??

25/11/1973 
Αναλαμβάνει την συνέχιση της χούντας ο διοικητής της Ε.Σ.Α, Δημήτρης Ιωαννίδης, ως ο άνθρωπος των εξωτερικών δυνάμεων… Και συνεχίζει την δικτατορία μέχρι την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το ’74! ΠΟΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΡΙΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?

«…Το πολυτεχνείο υπήρξε μία ευγενική θαρραλέα δημοκρατική εκδήλωση της Νεολαίας. Μόλις όμως εκδηλώθηκε και στέριωσε, κατά την τακτική που δίδαξε ο Λένιν, υπερφαλαγγίστηκε από το ΚΚΕ και τα συνθήματα από συνθήματα Δημοκρατίας έγιναν συνθήματα κομμουνισμού. Το πολυτεχνείο όχι μόνο δε έριξε την Δικτατορία αλλά τη δυνάμωσε… Τιμώ λοιπόν ειλικρινά και βαθύτατα την πρωτοβουλία και τον ηρωισμό των νέων που ξεκίνησαν αυτό το κτύπημα. Αλλά για να το τιμήσω, νομίζω πως πρέπει να πω αυτό που πιστεύω ότι είναι αλήθεια. Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας λόγω ανυπάρκτων… ”πολυαρίθμων νεκρών” να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας…». Ευάγγελος Αβέρωφ Υπουργός Εθνικής Αμύνης, περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 562, την 10 Μαΐου 1979.

14/10/1974 
Οι περιβόητοι νεκροί του πολυτεχνείου! Επί Ν.Δ. αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Δημήτρης Τσεβάς έρευνα με σκοπό την εύρεση του αριθμού και της ταυτότητας των νεκρών. Σύμφωνα με το πόρισμα δεν υπήρχε κανένας, εντός του πολυτεχνείου! (Ολόκληρο το πόρισμα Τσεβά ΕΔΩ)

«…Θα έλθη όμως κάποτε η ώρα που η υπόθεση “Πολυτεχνείο” θα μελετάται από τους ιστορικούς, τους κοινωνιολόγους και τους ψυχιάτρους ως μία από τας χαρακτηριστικοτέρας αποδείξεις της ηθικής και πνευματικής καταπτώσεως της εποχής μας.» Θ. Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του ”Η Μεγάλη Περιπέτεια” εκδόσεις Κάκτος, σελίδα 298.

8/2/1982
Επί Ανδρέα Παπανδρέου αναλαμβάνει την αποκατάσταση της αλήθειας για τους «νεκρούς» του πολυτεχνείου ο Αστυνόμος Γεώργιος Σαμπάνης. Το πόρισμα ίδιο με του Τσεβά, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

 

getphoto-1

Πόρισμα Σαμπάνη

getphoto

Το πρωτότυπο

4

Το μοντέλο απο ξένη διαφήμιση καλλυντικών που βαφτίστηκε «Ηλένια Ασημακοπούλου»

afisa_exa%5b1%5d

proxy

Η κεφάλα που «κοσμεί» το προαύλιο του Πολυτεχνείου ανήκει στον καθηγητή Ν. Σβορώνο ο οποίος τον Νοέμβριο του 1973, βρισκόταν εκτός Ελλάδος!

ty

uyu

Η απόλυτη παράνοια…

threreg

0206022001384510477

ht55

0189411001384510477

ht

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://img.pathfinder.gr/clubs/files/44447/1.html

 

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τζούλιος.

Web Radio