ΜΚΟ επιχειρεί να στήσει hot spot σε παλαιό σχολείο του Πειραιά!

 

Ένα νέο hot spot καταγγέλλεται πως στήνεται στο παλαιό και εγκαταλελειμμένο κτίριο του ιστορικού 4ου Γυμνασίου Πειραιά.

 

Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων για τις εκτεταμένες εργασίες που εκτελούνται παράνομα από συνεργεία στο κτίριο, καθώς δεν διαθέτουν απαιτούμενη έγκριση και νόμιμη άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Πειραιά, με αποτέλεσμα  ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία,

 

20161111_085843

 

 

 

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, το συγκεκριμένο κτίριο, ιδιοκτησίας του μικροβιολόγου  Κ. Γούλα, κάτοικου Αίγινας, λειτουργούσε στο παρελθόν  το 4ο Γυμνάσιο Πειραιά, αλλά εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες παρέμενε κλειστό. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των κατοίκων, πριν λίγο καιρό το κτίριο παραχωρήθηκε με φερόμενο ενοικιαστή τη MKO Praksis. Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν άνευ άδειας οικοδομικές  εργασίες ευρείας κλίμακας από διάφορα συνεργεία για τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου σε «χοτ σποτ» (δωμάτια, τουαλέτες κλπ) χωρίς να έχει ελεγχθεί η κατάσταση του (στατικότητα κλπ) με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια όσων διαμένουν γύρω στην περιοχή. Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι οικοδομικές εργασίες εμποδίζουν τη διέλευση πεζών, παιδιών και αναπήρων από τα πεζοδρόμια, ενώ δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για αποφυγή ατυχημάτων.

 

 

20161111_131908

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη η αστυνομία που έκανε αυτοψία στο χώρο. Αντιπροσωπεία των κατοίκων κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τις παράνομες εργασίες στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, ενώ παράλληλα ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά για την παύση των εργασιών και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους.

 

 

 

 

 

 

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση έξω από τον χώρου που πρόκειται να δημιουργηθεί το «χοτ σποτ» (4ο Γυμνάσιο Πειραιά), την Πέμπτη 17/11 στις 10:30 το πρωί. (Σπάρτης 163 και Γυθείου, δίπλα από το γυμναστήριο «Θεμιστόκλειο».)

15129428_1400975766594106_7555468929718950208_o

Από την μεριά μας σαν Συντακτική Ομάδα καλούμε άπαντες να παρευρεθούν ακομμάτιστα στην συγκέντρωση των κατοίκων του Πειραιά.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Δεν θα γίνουμε αποθήκη ψυχών, ούτε γκέτο λαθρομεταναστών ή εγκληματιών για να τα οικονομάνε κάποιες καθοδηγούμενες ΜΚΟ. Τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν στις γειτονιές που μεγαλώσαμε και μείς, ελεύθερα!

Κανένα «χοτ σποτ» λαθρομεταναστών δεν θα γίνει ανεκτό στον Πειραιά και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν Έλληνες Εθνικιστές/Εθνικοσοσιαλιστές. Καμία ανοχή σε ξενοκίνητες ΜΚΟ που θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις και που επενδύουν στην καταστροφή του κοινωνικού και εθνολογικού ιστού της πατρίδας μας.

ΟΧΙ «ξενώνες προσφύγων» στις γειτονιές μας, ΌΧΙ παιδιά λαθρομεταναστών στα σχολεία μας.

 

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τζούλιος

Πηγή ρεπορτάζ: http://www.reportaznet.gr/2016/11/hot-spot.html

Web Radio