Το φιάσκο του Βοτανικού έλαβε τέλος!

 

Μετά από τέσσερις μήνες «αγώνα» οι έφεδροι «καταδρομείς» έπεσαν… οικιοθελώς. Αφού καθάρισαν επιμελώς τον χώρο γλυτώνοντας τα συνεργία των κατασκευαστικών από πολύ δουλειά και μετά από δεκάδες «επαναστατικές» αναρτήσεις στο facebook παραδόθηκαν αμαχητί στις δυνάμεις καταστολής του κράτους. Όπως είχαν γράψει άλλωστε πριν λίγες εβδομάδες: «Άν η Ελληνική Πολιτεία ήταν εχθρός μας ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ θα λέγαμε με ένα στόμα και με μιά φωνή: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!  Όμως η Ελληνική Πολιτεία δεν είναι εχθρός μας και δεν θα χρειασθή να το πούμε».

Έτσι κι έγινε λοιπόν και το σχέδιο του συστήματος πέτυχε για άλλη μια φορά. Ποιο ήταν αυτό; Μα φυσικά η απογοήτευση των εθνικιστών. Η προβολή μιας ελεγχόμενης «κατάληψης» ως μιας επαναστατικής κίνησης με στόχο να συσπειρώσει αρχικά τους εθνικιστές και στο τέλος να τους συντρίψει κάθε ελπίδα αντίστασης. Ένα πολύ καλά στημένο ψυχολογικό παιχνίδι που απέδειξε παρά ταύτα ποιοι ελέγχονται και ποιοι όχι. Ποιοι κινούνται αγεληδόν και ποιοι διαθέτουν την απαραίτητη πνευματική διαύγεια για να δουν το τυρί πίσω από τη φάκα.

Το τζαμί στο Βοτανικό, χωρητικότητας 700 ατόμων, θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο και οι μόνοι που προσπάθησαν να προβάλουν μια ουσιαστική αντίσταση στην ανέγερση του ήταν οι κάτοικοι του Βοτανικού, οι οποίοι μέσω των διαφόρων επιτροπών που δημιούργησαν προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλούμενοι υπαρκτούς νόμους και διατάξεις οι οποίες έχουν παραβιαστεί από την κυβέρνηση κατά την επιλογή του χώρου. Αντί για τραγελαφικά σόου με παππάδες προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα να προβάλουν την όποια αντίσταση. Οι απλοί κάτοικοι του Βοτανικού όπως και του Άγιου Παντελεήμονα δεν στήριξαν τους απατεώνες «έφεδρους», που πριν δυο χρόνια «έσωζαν» την Ελλάδα αγκαλιά με τον Σώρρα, διότι κατάλαβαν εξ αρχής περί τίνος πρόκειται.

 

Στο 6:42 και 11:55 τα επίμαχα αποσπάσματα…

 

 

Η ανακοίνωση των κατοίκων.

«Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονος δεν στηρίζουν δεν συμμετέχουν σε προσωπικές φιλοδοξίες οποιουδήποτε και σε κάθε εἴδους «εισπράκτορες» κομματικών ταμείων.

Στοιχεία που διαπιστώσαμε, στην κίνηση εφέδρων πολιτών οπλιτών του Βοτανικού, λόγο της μακρόχρονης εμπειρίας μας.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο «ακομμάτιστο» και «θεάρεστο» έργο τους, πράγμα που είναι σίγουρο μετά την θερμή επίσκεψη του Πέτρου Κωνσταντίνου – ΑΝΤΑΡΣΥΑ (μαρτυρία φίλου εθελοντού).

Θα συμμετέχουμε και θα στηρίζουμε πάντα ό,τι βγαίνει από το λαό, δίχως ιδιοτέλεια.»

Κάτοικοι Αγίου Παντελεήμονος

 

 

Και μία ενδιαφέρουσα καταγγελία ενός πολίτου, κατοίκου της περιοχής, από αρχής ακόμη του εγχειρήματος στην επίσημη σελίδα της «Στέγης Βοτανικού»:

«…δεν έχετε καμία σχέση με άστεγους και πολύ περισσότερο με τους άστεγους στο Βοτανικό. Τουλάχιστον εμείς οι κάτοικοι τις περιοχής θα το γνωρίζαμε. […] Αν όμως θέλετε να μάθετε όλη την ιστορία για το Τζαμί και πως και γιατί δεν πρέπει να γίνει στο Βοτανικό να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο μας «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΡΟΥΦ» αντί να βγάζετε συμπεράσματα μέσω μιας υποτιθέμενης στέγης αστέγων που εμείς που ζούμε και αγωνιζόμαστε για την περιοχή μας την αγνοούμε. Αν είστε με υπόσταση και όχι κάτι άυλο και πραγματικά αγαπάτε την περιοχή αυτή να έλθουμε να σας γνωρίσουμε και αν υπάρχουν άστεγοι συμπολίτες μας στην περιοχή ευχαρίστως να βοηθήσουμε και να δούμε εκ του σύνεγγυς αυτή την ενεργή προσέγγιση σας. […]

Ο σύλλογος μας Προοδευτική Ένωση Βοτανικού-Ρουφ ασχολείται με τα θέματα του Βοτανικού και τον ίδρυσαν οι γονείς μας το 1951 από αγάπη για την γειτονιά τους. Επειδή συγχρόνως τυγχάνει να ανήκω στην οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού και πέρασα από δίπλα σας για να πάω στον Προμηθευτικό Οργανισμό Ναυτικού, ρώτησα έμαθα και τελικά κατάλαβα πολύ καλά τον σκοπό σας. Ο τρόπος που έχετε επιλέξει για να σταματήσετε την κατασκευή του τζαμιού το πολύ-πολύ να τους γλυτώσει από κάποιες χωματουργικές εργασίες. […]

Δεν χρειάζεται να εκμεταλλεύεσαι τον ανθρώπινο πόνο για να πετύχεις ένα σκοπό για τον οποίο ο υποτιθέμενος άστεγος δεν έχει ιδέα και δεν τον ενδιαφέρει καν. Να σου υποδείξω χιλιάδες καταλληλότερους χώρους στο Βοτανικό. […] Πήγαινε απέναντι από την παλιά είσοδο του Κεντρικού Σταθμού Αυτοκινήτων Ναυτικού, στο στέγαστρο με τα αρχαία λίγο παραπέρα από τα απομεινάρια της ιερής ελιάς του Πλάτωνα να διαβάσεις και να αντιληφθείς τι ακριβώς είναι ο χώρος που υποτίθεται ότι είστε. Φώναξε την αρχαιολογία να κάνει καμιά δειγματοληπτική εκσκαφή του χώρου και να δεις αν θα ξεκινήσουν ποτέ τα έργα κατασκευής του τζαμιού».

 

 

Το ιστορικό της απάτης.

Οι πρώτοι που μας ενημέρωσαν για την εν λόγο ενέργεια ήταν οι γνωστοί «δημοσιογράφοι» του χώρου, όπως και ο Χ. Ρήγας μέσω της σελίδας του κόμματος του με τον «πρωτότυπο» τίτλο Λ.ΕΠ.ΕΝ.. Είδαμε να δημοσιεύεται το ένα άρθρο μετά το άλλο στα γνωστά σίτε του χώρου, όπως και πληθώρα φωτογραφιών και ρεπορτάζ με διάφορες προσωπικότητες του χώρου/βόθρου αγκαλιά με «έφεδρους», αλλά και με διάφορους «ακομμάτιστους» πολίτες και γραφικούς απατεωνο-παππάδες, όλοι μαζί να συνθέτουν ένα κάδρο απαράμιλλης γραφικότητας και γελοιότητας.

 

13689730_10204924102142139_1725253482_n

 

Εν συνεχεία είδαμε τις διάφορες παραφυάδες όλων αυτών, τις διάφορες μικρο-οργανώσεις και blogs, να παρακινούν άπαντες τους εθνικιστές να τρέξουν για να συνδράμουν αυτή την «πρωτοποριακή» και προπάντων (όπως έλεγαν) «ακομμάτιστη» και «ακηδεμόνευτη» προσπάθεια. Κι όσοι δεν πήγαν, βαφτίστηκαν προδότες και εγκάθετοι…

Η δήθεν κατάληψη στο Βοτανικό έγινε με τις πλάτες του κράτους και δεν βασίστηκε σε κανένα απολύτως νόμο παρ’ ότι θα μπορούσε. Κανένα νόμο περί ανθρωπιστικής κρίσης δεν επικαλέστηκαν όπως και κανέναν πραγματικά άστεγο δεν φιλοξένησαν και ούτε και θα μπορούσαν άλλωστε μιας και ο χώρος είναι παντελώς ακατάλληλος αφού αποτελείτε από ημι-κατεδαφισμένα κτήρια. Οι «καταληψίες» ανακοίνωσαν από την πρώτη στιγμή ότι σέβονται τους νόμους και το σύνταγμα, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, καθώς και τις δυνάμεις καταστολής του κράτους οι οποίες και τους προστάτευσαν όταν «απειλήθηκαν» από 20 αντιφασιστικά πιτσιρίκια που ομολογουμένως τους ξεφτίλισαν και οι αποδείξεις υπάρχουν στο βίντεο της ντροπής που ανέβασαν οι ίδιοι.

 

Η «κατάληψη» στο Βοτανικό στήθηκε από ένα κόμμα εν ονόματι Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. και της πληθώρας των Μ.Κ.Ο. που το απαρτίζουν. Οι κύριοι Πολίτες-Οπλίτες ήταν απλά η βιτρίνα.

 

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνει κανείς ότι οι Πολίτες – Οπλίτες είναι μια πολιτική δράση του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο., το οποίο διαθέτει ακόμα έξι κινήματα και είκοσι ενώσεις. Σύμφωνα δε με τα όσα υποστηρίζει στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ντάλιος, το κόμμα έχει συνεργαστεί προεκλογικά τόσο με το ΠΑΣΟΚ το 2000 όσο και με τη Νέα Δημοκρατία το 2004, ενώ στις εκλογές του 2007 υποστήριξε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήταν το μόνο κόμμα που μας δέχθηκε» υποστηρίζουν Χριστοδούλου και Ιωαννίδης, διευκρινίζοντας ότι πριν προχωρήσουν στην κατάληψη ήρθαν σε επαφή με «πατριωτικές οργανώσεις» για να κάνουν ένα κοινό μέτωπο.

 

«Δεν τολμούσε κανένας τους, μετά όμως εμφανίστηκαν και θέλανε να το παίξουν και καθοδηγητές κατόπιν εορτής. Είχαμε εδώ έξω μια μεγάλη ελληνική σημαία και φωτογραφιζόντουσαν η κυρία Καψάλη, ο Μπαμπάνης, ο Ρήγας (Λ.ΕΠ.ΕΝ.), όλοι αυτοί ήταν εδώ φωτογραφιζόντουσαν και κάνανε τους επαναστάτες και από τη Χρυσή Αυγή έχουν έρθει επανειλημμένως. Επειδή όμως εμείς δεν θέλαμε καθοδηγητές πέρασαν στην επίθεση».

 

 

110716-votanikos

2016-08-02_124815

130716-votanikos4

 

Η Καψάλη με άρθρο της τον περασμένο Αύγουστο εγκαλούσε το κίνημα Πολιτών – Οπλιτών διότι στο hot spot για Έλληνες μπαινόβγαινε βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ όρος για τη στήριξη της Λ.ΕΠ.ΕΝ. στο πρότζεκτ ήταν να μην μπει στο χώρο βουλευτής κόμματος που έχει ψηφίσει το μνημόνιο. Από πλευράς τους οι Πολίτες – Οπλίτες υποστηρίζουν πως, «όσοι έρχονται και μας βοηθούν μπορεί να έχουν κομματική προτίμηση, μπορεί να είναι και στελέχη κομμάτων αλλά εδώ έρχονται ως άτομα».

Αυτό που δεν κατάλαβαν οι φιλόδοξοι ακροδεξιοί μπούφοι που έσπευσαν να καπηλευτούν την προσπάθεια είναι ότι τους είχε προλάβει άλλος… Ούτε καν γνώριζαν τον Ντάλιο και το κόμμα του όπως και ότι οι πρωτεργάτες της κίνησης ήταν μέλη του. Γι αυτό και μετά από λίγο καιρό τα «έσπασαν» με τους καταληψίες και έφυγαν… νύχτα. Οι δε καταληψίες τα «έσπασαν» με τον κομματάρχη τους, ο οποίος και τους διέγραψε… Στην προσπάθεια τους να αρπάξουν από τον Ντάλιο το εν λόγω κόμμα (προφανώς και το ταμείο του κόμματος, του οποίου τον λογαριασμό χρησιμοποιούσαν για να εισπράττουν χρήματα από Έλληνες, εντός κι εκτός Ελλάδος, για τις εργασίες στον χώρο) οι εμπλεκόμενοι, ευρέθησαν να κατηγορούνται από τον Ντάλιο για παρανομίες και διάφορα άλλα, τα οποία θα κριθούν σε δικαστικές αίθουσες.

 

%ce%b2%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%e1%bd%b9%cf%82-%cf%84%e1%bd%b3%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%e1%bd%b1-%cf%84%ce%bf%e1%bd%bb%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%88%e1%bd%b7

 

 

Επίσης σε γνωστή καθεστωτική φυλλάδα διαβάζουμε τα εξής: «Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα για τους συλληφθέντες, που ταυτοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Οι 10 από τους 15 ήταν σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί στο παρελθόν και κατηγορηθεί για σειρά αδικημάτων. Ένας με το αδίκημα της μαστροπείας, άλλος με διακίνηση πλαστών δελτίων «σκρατς», άλλος με διακεκριμένες κλοπές και απάτες, άλλος με διακίνηση ναρκωτικών! Μάλιστα, ο φερόμενος ως επικεφαλής της κατάληψης έχει κατηγορηθεί για απάτη και πλαστογραφία.»

 

 

Αμέσως μετά την αποχώρηση του Ντάλιου τα ινία έλαβε η Χρυσή Αυγή. Κι ενώ για τέσσερις μήνες δεν είχε δώσει καμία δημοσιότητα στο θέμα, εκτός από μια επερώτηση στο δήμο αθηναίων για τα μάτια του κόσμου, ξαφνικά το έκανε σημαία της και οργάνωσε άρον άρον και συγκέντρωση έξω από το χώρο (στην οποία δεν πήγαν οι κάτοικοι του Βοτανικού, παρά γνωστά στελέχη της ΧΑ  βαφτίστηκαν… «κάτοικοι»), γνωρίζοντας ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα τελειώσει το πανηγύρι. Κι αφού τελείωσε και συνέλαβαν αμαχητί τους «καταδρομείς» εμφανίστηκε και πάλι η ΧΑ, κατόπιν εορτής, για να ανέβει στα κάγκελα (θυμίζοντας μας την Κωνσταντοπούλου) και να κάνει… δηλώσεις.

 

Συνοψίζοντας, λυπούμαστε ιδιαίτερα για όλους εκείνους που καλόπιστα έτρεξαν να συνδράμουν με κάθε τρόπο αυτή τη προσπάθεια και είδαν τελικώς τις ελπίδες τους να γκρεμίζονται. Δυστυχώς αυτός ο «χώρος» είναι γεμάτος απατεώνες και χαζούς τυχοδιώκτες που μπρός την εύκολη δόξα κάνουν τα πάντα και συμπράττουν με τον οποιονδήποτε θεωρούν ότι θα τους «ανεβάσει». Όσο βαθαίνει η κρίση, όλο και περισσότερα λαμόγια θα εμφανίζονται απ’ το πουθενά ως άλλοι σωτήρες με σκοπό να παρασύρουν αγανακτισμένους Έλληνες.

Η φούσκα του Βοτανικού έσκασε πρωτίστως στα μούτρα όλων αυτών που την υποστήριξαν, παντελώς ωφελιμιστικά, πιστεύοντας ότι θα αυγατίσει το κομματικό τους μαντρί και θα ανεβούν τα ποσοστά τους. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα στοιχεία θα έρχονται στο φως για την πιο βρόμικη «κινηματική» απάτη των τελευταίων χρόνων στον εθνικιστικό χώρο.

 

Συμπέρασμα για όλους εμάς είναι μόνο ένα: η κινηματική προσπάθεια αντίστασης στην αριστερή πολυπολιτισμική σέχτα που κυβερνά την Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να προέλθει ούτε από τους ακροδεξιούς της ΛΕΠΕΝ, που εξαφανίστηκαν ακόμα κι από τα γραφεία τους στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε από τις διάφορες παραφυάδες τους που σβήνουν τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες τους απ’ τον χώρο της κατάληψης χωρίς καν να ζητήσουν ένα συγνώμη, αλλά ούτε από την υποκριτική ηγεσία της Χ.Α. που εκτός από τους «πύρινους» λόγους της στη Βουλή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εμποδίσει τον εξισλαμισμό της πατρίδας μας, μιας και διακατέχεται από το λενινιστικό δόγμα, «όσα χειρότερα για τους άλλους, τόσο καλύτερα για μας!» και περιμένει στη γωνία σιωπηρά, τοκίζοντας τη δυστυχία των Ελλήνων, πιστεύοντας ότι μια μέρα θα την χρήσουν σωτήρα τους.

 

Οι Έλληνες δεν πρέπει να απογοητευτούν, πιστεύοντας ότι κάθε πιθανή αντίσταση έχει τελειώσει. Η ελπίδα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν Εθνικιστές και Εθνικοσοσιαλιστές με ιδανικά και αξίες που ενεργούν με γνώμονα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Η επικείμενη ανέγερση του τεμένους στο Βοτανικό δεν σηματοδοτεί το τέλος του αγώνα παρά μια ήττα σ ένα συνεχιζόμενο και εντεινόμενο, εφεξής, πόλεμο. Κι ο πόλεμος αυτός δεν πρέπει να στοχεύει στο δέντρο, δηλαδή τους πάσης φύσεως ξένους, αλλά στο δάσος, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υπερατλαντικές δυνάμεις που τους φέρνουν εδώ, καθώς και στους εγχώριους εντολοδόχους τους και την ξεπουλημένη δήθεν εθνικιστική αντιπολίτευση.

 

Όλα τώρα αρχίζουν!

 

Αλέξανδρος Τζούλιος

Web Radio