Τελετή Μνήμης για τον άδικο χαμό του Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη

Πέρυσι, ανήμερα της τραγικής επετείου από τον άδικο χαμό των δυο Συναγωνιστών, Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές από διάφορα μέρη της Αττικής μετέβησαν στο μνημείο των δύο παλικαριών, επί της Λεωφόρου Ηρακλείου, για να τους τιμήσουν με τον δέοντα τρόπο.

Στη λιτή τελετή που έγινε, κατατέθηκε δάφνινο στεφάνι στο μνημείο, έγινε μια σύντομη ομιλία στην οποία αναλύθηκαν τα αίτια του άδικου χαμού τους και η τελετή ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών και τον εθνικό ύμνο, τον οποίο έψαλλαν οι Συναγωνιστές με τεταμένη την δεξιά.

 

dsc_0373

 

scdce-441

 

Πριν τρία χρόνια, την 1η Νοεμβρίου του ’13 στις 19:30, έλαβε χώρα μια στυγερή δολοφονία δυο αθώων παιδιών, από τις σφαίρες του Συστήματος. Δυο αγνών Αγωνιστών της Ιδέας, δυο Ελλήνων Συντρόφων μας. Ο Γιώργος και ο Μάνος δεν ήταν απλοί φρουροί κάποιων πολιτικών γραφείων, ήταν φρουροί μιας Ιδέας. Τι κι αν εκείνοι τους οποίους φύλαγαν, είχαν ξεπουλήσει αυτή την ιδέα προ πολλού. Ο Γιώργος και ο Μάνος φυλούσαν Θερμοπύλες ακολουθώντας την προσταγή της δικής τους καρδιάς. Οι «προστατευόμενοι», εντός των τειχών, τους άφησαν εκτεθειμένους στις σφαίρες των τρομοκρατών, τους οποίους το ίδιο το Σύστημα όπλισε και επέτρεψε, εν συνεχεία, να δράσουν ανενόχλητοι.

Ποια ήταν η αντίδραση των φρουρούμενων βουλευτάδων; Να κλείσουν άρον άρον τα γραφεία και να καλέσουν τον κόσμο σε τάξη. Ένα και πλέον μήνα πριν, ένας νεόκοπος «πατριώτης», τον οποίο είχαν στρατολογήσει μετά από 15 χρόνια παρουσίας του στο ΚΚΕ, είχε δολοφονήσει άνανδρα έναν αναρχικό. Τώρα ήταν η σειρά τους. Το Σύστημα όπλισε το εξίσου άνανδρο χέρι των «Πυρήνων της Φωτιάς» που εκτέλεσε εν ψυχρό τα δυο παιδιά και τραυμάτισε βαριά ένα τρίτο και στη συνέχεια τους άφησε να εξαφανιστούν και να παραμείνουν άφαντοι μέχρι σήμερα. Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά από την πρώτη στιγμή, οι «προστατευόμενοι» αναδημοσιεύουν άρθρα από καθεστωτικές φυλλάδες που λένε ψευδώς ότι οι δράστες, των οποίων τα ονόματα δεν τόλμησαν να γράψουν ποτέ, είναι νεκροί.

 

Εμείς δεν ξεχνάμε ούτε τους νεκρούς, ούτε τους προδότες – ούτε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

 

Η θυσία του Γιώργου και του Μάνου είναι φάρος και οδηγός για τους μελλοντικούς μας αγώνες. Όταν οι πολλοί λύγισαν και «αλλαξοπίστησαν» μπρός τον φόβο πιθανών αντιποίνων, εκείνοι στάθηκαν αγέρωχοι, φρουροί της εθνικής και κοινωνικής Ιδέας, μην υπολογίζοντας το όποιο κόστος τους επεφύλασσε αυτή η επιλογή.

Οι μάρτυρες της Ιδέας ζουν μέσα μας ως ένα αδιάσπαστο κομμάτι του αιμάτινου ποταμού της φυλής μας. Υπάρχουν εκεί, ακόμα ζωντανοί. Ζουν και μάχονται μέσω ημών. Η μνήμη τους θα μείνει για πάντα ζωντανή και το έργο τους θα συνεχιστεί μέσα από τους δικούς μας αγώνες.

Δε θα τους ξεχάσουμε ποτέ, όπως και ποτέ δεν θα καπηλευτούμε τα ονόματα και την θυσία τους. Ποτέ δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ στο όνομα τους. Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς που τους πρόδωσαν.  Ο Γιώργος και ο Μάνος πέθαναν στο πεζοδρόμιο για μια Ιδέα κι όχι σε βουλευτικές καρέκλες για ένα παχυλό μισθό. Στο πεζοδρόμιο, λοιπόν, ανήκουμε κι εμείς. Στο πεζοδρόμιο και όχι στη βουλή, ανήκει κάθε ενσυνείδητος Έλληνας.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους χαμένους Συντρόφους μας, όπως και όλους τους νεκρούς της Ιδέας, είναι το να συνεχίσουμε το έργο τους. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε! Εθνικισμός σημαίνει Δράση και όχι μοιρολόγια! Εθνικισμός σημαίνει διαρκής Αγώνας για Δικαίωση και Ανατροπή!

 

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Φουντούλης – Καπελώνης,

ΠΑΡΩΝ!

 

untitled-7

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος, μέχρι την 1η Νοεμβρίου, έγιναν δράσεις σε όλη την Αττική στη μνήμη των δυο αγωνιστών της Ιδέας.

 

dsc018912

dsc019012

dsc018932

dsc019032

dsc019062

Web Radio