Επίσκεψη του Πατρός Κλεομένη στα κεντρικά γραφεία της Απέλλας!

Στην χθεσινή καθιερωμένη λειτουργία των κεντρικών γραφείων της Απέλλας στην Αθήνα, είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε από κοντά τον Πατέρα Κλεομένη. Έναν άνθρωπο που δεν ζει απ’ τις ιδέες του, απ’ την θρησκευτική του πίστη εν προκειμένω -όπως κάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι ιερωμένοι- αλλά που ζει γι΄αυτές. Έναν πραγματικό μαχητή, που εφαρμόζει κατά γράμμα ό,τι ακριβώς λέει και που έχει από καιρού ξεκινήσει μια καθημερινή ομολογία πίστεως στους δρόμους και τις γειτονιές της πατρίδας μας.

Είναι γεγονός πως απ΄την ημέρα που ο Πάτερ Κλεομένης ξεκίνησε το σπουδαίο και μοναχικό έργο του, υπήρξαν πολλοί αφελείς που έσπευσαν να τον χλευάσουν. Αυτοί δεν προέρχονταν μόνο από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και από τον υποτιθέμενο «δικό μας», τον σάπιο πατριωτικό χώρο του πληκτρολογίου. Είδαμε, λοιπόν, ανθρώπους που ο μόνος ιδρώτας που έχουν χύσει για τις ιδέες τους, είναι αυτός ανάμεσα στα δάχτυλα τους, να μέμφονται έναν άνθρωπο που θέτει καθημερινά τον εαυτό του σε κίνδυνο για να κάνει πράξη αυτό ακριβώς που πιστεύει.

Ο υπερβάλλων ζήλος του Πατέρα Κλεομένη, μπορεί να παρερμηνευθεί ενδεχομένως από πολλούς, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει, όμως, κανείς είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και η αγνότητα των προθέσεων του. Ζούμε σε καιρούς κολοβούς, όπως μας είπε και ο ίδιος, και σε καιρούς τέτοιους οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας προς μια νέα κατεύθυνση, είναι άνθρωποι με ιδανικά και αξίες. Άνθρωποι πραγματικά πιστοί και αμετανόητοι.

Κι όταν ο τελευταίος εκφραστής του πραγματικού πνεύματος και νοήματος της Ορθοδοξίας, συναντά τους τελευταίους εκφραστές μιας ιερής Ιδέας, τότε τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την αναζωπύρωση του αιώνιου πνεύματος του ελληνισμού που κυλάει στις φλέβες μας, και την έναρξη ενός σπουδαίου αγώνα.

 

Ελευθερία ή Θάνατος!