Λ.Κ.Π.Κ. Φοίνιξ: Μια νέα πρωτοβουλία φιλοδοξεί να αναγεννήσει τον εθνικισμό στην Καβάλα!

 

Το ιστολόγιο μας, στα πλαίσια της προβολής και παρουσίασης κάθε σοβαρής και αξιόλογης ελληνικής εθνικιστικής προσπάθειας, εξασφάλισε άλλη μια αποκλειστική συνέντευξη, αυτή τη φορά με τον επικεφαλής του νέου εθνικιστικού συλλόγου του Νομού Καβάλας με την ονομασία: Λαϊκή Κίνηση Πολιτών Καβάλας, Φοίνιξ. Ο νεοσύστατος αυτός σύλλογος φιλοδοξεί να αναγεννήσει τον εθνικισμό στην Καβάλα, να αναζωπυρώσει το εθνικιστικό φρόνιμα παλαιών αγωνιστών, να αφυπνίσει τους απλούς Έλληνες πολίτες και προπάντων να αγωνιστεί για τα δίκαια της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας. Από την μεριά μας ως Συντακτική Ομάδα, αλλά και εκ μέρους της Απέλλας, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό Αγώνα!

 

 

– Καταρχάς, ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας κάνατε σε αυτήν την συνέντευξη και για το βήμα που μας δίνεται.

 

– Μίλησε μας για την πρωτοβουλία σας. Τι σας έκανε να προχωρήσετε στην σύσταση αυτού του εθνικιστικού συλλόγου;

Τα μέλη του συλλόγου μας καθώς και η ηγετική ομάδα αυτού, κινούνται στην κοινωνία της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής. Ως μέλη της κοινωνίας λοιπόν, με όλες τις ζυμώσεις και τις τριβές που καθημερινά έχουμε, αλλά πάντα αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα μέσα από την ιδεολογική σκοπιά που έχουμε επιλέξει, ήταν αδύνατο να μείνουμε άπραγοι, βλέποντας την κοινωνία που μεγαλώσαμε να έχει μεταλλαχθεί σε κάτι νέο και άγνωστο σε εμάς. Πλέον την κοινωνία μας απαρτίζουν άνθρωποι χωρίς εθνικό αίσθημα, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί από το σύστημα με στρεβλές αξίες και σάπια ιδανικά. Με το πατριωτικό αίσθημα -που αναμφισβήτητα υπάρχει- να είναι σχεδόν παράνομο να εκφραστεί ακόμα και στην απλούστερη και πιο ξεδοντιασμένη του μορφή, ως Εθνικιστές πήραμε την απόφαση να αναλάβουμε δράση. Σκοπός μας η αναζωπύρωση της εθνικιστικής ιδεολογίας και η διάδοσή της στην κοινωνία, απέναντι στην χρόνια συστημική προπαγάνδα που τις συνέπειές της ζούμε καθημερινά.

 

– Πες μας δυο λόγια για την ιστορία των μελών του “Φοίνικα” και την έως τώρα παρουσία των εθνικιστών στην Καβάλα.

Αρκετά από τα μέλη μας ήταν παλαιότερα σε άλλες οργανώσεις, συλλόγους ή κινήματα που κατάντησαν κόμματα. Δυστυχώς αποδείχτηκε πως δεν εξυπηρετούσαν την ιδέα, αλλά είχαν επιλέξει μια ιδέα για να εξυπηρετηθούν. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί, πως ο Εθνικισμός που πρεσβεύουμε δεν χρησιμοποιεί ως στυλοβάτες συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά είναι η καθεαυτού ιδέα της αυτοσυντήρησης και διατήρησης του Έθνους με όσα αυτό εκπροσωπεί. Πρέπει να καταστεί σαφές πως δεν είμαστε καινούργιοι στον Εθνικιστικό ‘χώρο’, πολύ πριν από τον “Φοίνικα” είχαμε δημιουργήσει τον σύλλογο “Υπατία” που είχε ως σκοπό την αναγέννηση του Ελληνικού Πνεύματος, αλλά επειδή κατέληξε ως σύλλογος να μην δίνει έμφαση στις δράσεις αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Έπειτα δημιουργήσαμε την Πατριωτική Κίνηση με σκοπό να αυτοκαταργηθεί την κατάλληλη στιγμή, όταν θα γινόταν μέρος ενός μεγαλυτέρου συνόλου οπού η ίδια θα δημιουργούσε πάνω στις δικές της αρχές. Πράγμα που ξεκίνησε να υλοποιείτε, αλλά προδόθηκε εκ των έσω, όταν η ιδέα αυτή άρχισε να μετουσιώνετε από σκέψη σε πράξη. Έτσι αποχωρήσαμε και από αυτή την προσπάθεια αφήνοντας την να ξεφουσκώσει ώστε, να αποδείξουμε ότι όταν δεν ενεργείς με καθαρή ψυχή για τον Εθνικισμό, αλλά για προσωπικά ή άλλα συμφέροντα, είναι επόμενο να αποτύχεις, να βουλιάξεις και συνεπώς να εξαφανιστείς. Όπως συνέβη ακριβώς και με την Πατριωτική Κίνηση. Εμείς λοιπόν ως τα παλαιότερα μέλη μεν, αλλά και ως εμπνευστές των δύο παραπάνω συλλόγων, αποφασίσαμε πως ο χρόνος ήταν ο πλέον κατάλληλος ώστε να αναζωπυρωθεί αυτό που κάποτε είχαμε δημιουργήσει καθώς έτεινε να σβήσει. Γι αυτό και η ονομασία ‘Φοίνιξ’. Αυτές οι εμπειρίες είναι που μας θωράκισαν και μας ανάγκασαν να παραδεχτούμε πως στον “χώρο” μας δεν υπάρχουν μόνο αγνοί επαναστάτες και ιδεολόγοι.

 

– Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Ανδρέα Πετρόπουλο;

Στην προηγούμενη απάντησή μας, δόθηκε έμφαση στην καβαλιώτικη καταγωγή μας. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως είμαστε μέλη ενός μεγαλύτερου συνόλου: Του ελληνικού έθνους! Δεν θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε ορθά την ιδεολογία μας αν δρούσαμε μόνο τοπικά και αν τα σχέδιά μας αφορούσαν μόνο την πόλη μας. Όπως σας αναφέραμε και πιο πριν, όταν ο προηγούμενος σύλλογος άρχισε να μετουσιώνετε σε κίνημα, είχε βάλει σκοπό να ιδρύσει παρόμοιους συλλόγους και παρεμφερείς οργανώσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, ξεκινώντας με τις γύρω περιοχές, δηλαδή με πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Όταν το σύστημα το είδε αυτό, το πολέμησε με κάθε τρόπο, αλλά δεν τα κατάφερε έως ότου έριξε το «κάστρο» από μέσα. Όταν αποχωρήσαμε λοιπόν από τον προηγούμενο σύλλογο και ήρθε ο καιρός να ξεκινήσουμε αυτόν εδώ, θελήσαμε από την αρχή, μιας που είχαμε ήδη την εμπειρία αλλά και τις γνωριμίες, να γίνουμε μέρος ενός μεγαλυτέρου συνόλου. Ξεκινήσαμε δηλαδή από εκεί που σταματήσαμε με την διαφορά ότι αντί να ενσωματώσουμε εμείς τους άλλους, ενσωματωθήκαμε εμείς. Η φιλοσοφία μας είναι ενωτική και στο σύνολο μιας Πανελληνίας Εθνικιστικής Ένωσης, βρίσκουμε την Ελπίδα που πηγάζει από το ρητό «Η Ισχύς εν τη ενώσει». Στο τελικό μας πλάνο ήταν να βρεθεί ένας άνθρωπος έμπειρος και αξιόπιστος, δυνατός ρήτορ και άξιος αγωνιστής. Ένας άνθρωπος έμπιστος και οδηγός, ένας αρχηγός και ίσως ο αυριανός μας Ηγέτης. Αυτό το σύνολο των αρετών και αξιών το βρήκαμε στο πρόσωπο τους αρχηγού του κινήματος μας, δηλαδή στον Ανδρέα Πετρόπουλο, ο οποίος «εργάζεται» στον Εθνικιστικό χώρο και προσφέρει στο Έθνος σχεδόν πενήντα χρόνια. Αναζητήσαμε λοιπόν, ένα πανελλήνιο κίνημα, το οποίο να πληροί τα κριτήρια που έχουμε βάλει. Στην αναζήτησή μας αυτή βρεθήκαμε να συμφωνούμε με τον Ανδρέα Πετρόπουλο. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει την ιδεολογική του κατάρτιση και το πάθος του για την Ιδέα.

 

– Μια σύντομη αναφορά στις βασικές αρχές σας.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε την ‘τρίτη’ και μόνη αληθινή κοσμοθεωρία, έτσι όπως στην πράξη έχει πραγματωθεί από το πολίτευμα της αρχαίας Σπάρτης και φιλοσοφικά έχει σφυρηλατηθεί από Έλληνες και Ευρωπαίους φιλοσόφους. Ζούμε για να εκφράζουμε τα δίκαια του έθνους και της φυλής μας και να προστατεύουμε τον ζωτικό χώρο που στεγάζει το έθνος μας. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος μας για να δημιουργήσουμε, ή έστω να είμαστε οι πρόδρομοι μιας κοινωνίας όπου θα κυριαρχούν οι Άξιοι. Βασιζόμενοι στην αρχή του Αριστοτέλη όπου λέει “Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων”.

 
– Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ίδρυση του συλλόγου σας; (από ομοϊδεάτες και εχθρούς).

Οποιοσδήποτε αγνός Εθνικιστής και Πατριώτης χαίρεται όταν ένας νέος Εθνικιστικός πυρήνας εμφανίζεται, γιατί αναζωπυρώνεται και δυναμώνει ο Εθνικισμός στην πόλη του. Αρκετοί μετά το πρώτο μοίρασμα φυλλαδίων που κάναμε επικοινώνησαν μαζί μας για να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας και να ενταχθούν στις τάξεις μας, ενώ κάποιοι άλλοι επικοινώνησαν απλά για να μας πουν μπράβο και να ευχηθούν καλή συνέχεια στον αγώνα μας. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Τώρα σε ό,τι αφορά τους εχθρούς… Κατά την γνωστή τους τακτική σε κλειστά και άδεια γραφεία, έσπασαν την φωτεινή επιγραφή του συλλόγου μας και το εξωτερικό χερούλι της πόρτας.. Ο καθένας ό,τι μπορεί.

 
– Ποιά θεωρείς ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Νομού Καβάλας;

Από τα σημαντικότερα προβλήματα αρκετών νομών της χώρας, είναι η ύπαρξη “hotspot” που στεγάζουν παράνομους μετανάστες. Στην πόλη μας δεν έχουμε ακόμα σοβαρό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν πληροφορίες για 400-500 επιπλέον άτομα, αρκετοί εξ αυτών θα είναι μαροκινοί, αλγερινοί οι οποίοι είναι γνωστοί για την παραβατική τους συμπεριφορά. Τεράστιο πρόβλημα επίσης αποτελεί η τουρκική παρουσία στην πόλη μας, την οποία η διοίκηση του δήμου χρόνια τώρα προσπαθεί να καθιερώσει. Για όσους δεν γνωρίζουν στην πόλη μας έχει εγκριθεί ένα κονδύλι από το ΕΣΠΑ το οποίο προορίζεται για την ανακατασκευή του οθωμανικού μεντρεσέ.

 

– Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας;

Όπως προείπαμε αυτήν την στιγμή προέχει η αναζωπύρωση του πατριωτικού αισθήματος και η επικράτηση της ιδεολογίας μας στην κοινωνία. Στο προσεχές διάστημα θα κάνουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές ενημερωτικές ομιλίες και συνεντεύξεις. Έτσι ώστε να καταργήσουμε στην πράξη την εικόνα που κάποιοι έχτισαν για εμάς, δίνοντας στον κόσμο την αλήθεια που του κρύβουν. Ταυτόχρονα θα φροντίσουμε να καταστήσουμε σαφές, πως δεν είμαστε κάποιοι ιδεολογικοί Μαθουσάλες οι οποίοι αποκομμένοι από την κοινωνία είναι κλεισμένοι σε ένα γραφείο και κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων.

 

– Το μήνυμα σου στους Καβαλιώτες.

Είμαστε εδώ για προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας και να τιμήσουμε τους προγόνους μας. Θα πρέπει όμως οι Καβαλιώτες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν γίνεται συνεχώς να επαναπαύονται σε συλλόγους και οργανώσεις που θα εκτίθενται αυτοί αντί των ιδίων που βιώνουν και το πρόβλημα. Πρέπει να κατανοήσουν όλοι, πως η απραξία δεν είναι επιλογή! Θα παλέψουμε μέχρι την τελική νίκη!

 

 

Η πρώτη δράση των Φοίνιξ στην Καβάλα

https://phoenixkavala.blogspot.gr/2016/10/moirasma-fulladiwn-sto-kentro-tis-polis.html

https://www.facebook.com/La.Ki.P.Kavalas/