Αναφορά της δράσης ενάντια στην Ε.Ε. της Απέλλας στον τύπο

Στο φύλλο της περασμένης παρασκευής 14/10/16, της Ελεύθερης Ώρας, δημοσιεύθηκε το κάτωθι κείμενο στο οποίο γίνεται μνεία με θετικό τρόπο στην δράση της Απέλλας.

 

Ελλάς και Δύση

«Τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε ότι οι Δυτικοί ούτε μας θέλουν, ούτε μας αγαπάνε. Στην Ευρώπη αυτή τη εποχή διακινούνται πάλι έντονα τα σενάρια για GREXIT. Πρόσφατο δημοσίευμα της «die Welt» επαναφέρει στην επικαιρότητα το σχέδιο Σόιμπλε για έξωση μας από το ευρώ. Το παιχνίδι εντός του ευρώ δεν βγαίνει με τίποτα. Η Ελλάς στενάζει εντός του ατλαντοπροτεσταντικού κλάμπ της ΕΕ αλλά αυτό είναι απολύτως κατανοητό και εξηγήσιμο για όποιον γνωρίζει λίγη ιστορία ,μόνο για τους Έλληνες ευρωπαϊστές -οι γραφικοί του «μενουμε ευρώπη», οι ευρωραγιάδες του «ευρώπη με κάθε κόστος»-  δεν είναι αυτά κατανοητά. Εφόσον Χώρες όπως η Γαλλία, πρωτοπόρος του διαφωτισμού και της εκκοσμίκευσης, στενάζουν εντός της ατλαντοπροτεσταντικής ΕΕ, είναι αδύνατον να τα καταφέρουμε εμείς. Θα πρέπει να απαρνηθούμε εντελώς την εθνική μας ιδιοπροσωπία, να οδηγηθούμε σε νέο διχασμό και πάλι δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε εντός της ένωσης για τον απλούστατο λόγο ότι πρόκειται για ένα κλειστό προτεσταντικό κλαμπ. Εμείς δεν έχουμε καμιά θέση εκεί. Πρόκειται για άλλη κουλτούρα, άλλο τρόπο σκέψης.

Όσο θα παραμένουμε εντός της Ένωσης θα δεχόμαστε το εξευτελιστικό μαρτύριο των δόσεων και οι κυβερνήσεις μας θα έχουν εξουσία ανάλογη ενός κοινοτάρχη ορεινού χωριού. Όλα τα ουσιαστικά στοιχεία άσκησης ανεξάρτητης εθνικής πολιτικής έχουν μεταβιβαστεί στις Βρυξέλλες, μαζί με ολόκληρη την δημόσια περιουσία. Επιπλέον η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων δημεύεται από την ανεξάρτητη -και εντελώς ανεξέλεγκτη από τις δικαστικές αρχές της χώρας- γραμματεία δημοσίων εσόδων. Για όσους δεν έχουν καταλάβει: η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων ει ναι υπό δήμευση και χρησιμοποιείται ως εγγύηση για τα δάνεια που παίρνει η χώρα. Η Ελλάς είναι απολύτως χρεοκοπημένη και χρεοκόπησε εντός του ευρώ. Η είσοδος μας στο ευρώ υπήρξε κάτι χειρότερο από έγκλημα.

Και εδώ ερχόμαστε στον πυρήνα του ζητήματος: πίσω από την πολύπλευρη χρεοκοπία μας -έχουμε χρεοκοπήσει σε κάθε επίπεδο και κυρίως βρισκόμαστε σε κρίση προσανατολισμού- κρύβεται το ανιστόρητο αφήγημα «ανήκομεν εις την Δύσην». Το ανιστόρητο αυτό ιδεολόγημα ευθύνεται για την πολύπλευρη σημερινή κρίση και τα κόμματα που το καλλιέργησαν στην συνείδηση του Έλληνα -πρώτα η ΝΔ και μετά το ΠΑΣΟΚ- εγκλιμάτισαν ενάντια στο έθνος και την ιστορία του .

Όπως εύστοχα είχε πει κάποτε ο σπουδαίος Έλλην διανοητής Παναγιώτης Κονδύλης «Ο Ελληνικός ευρωπαϊσμός δεν είναι τίποτα άλλο από την βαθύτερη επιθυμία άλλοι να φυλάνε τα σύνορα μας και άλλοι να μας πληρώνουν». Αυτό ακριβώς συνέβη. Οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις -οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως τον Κώστα Σημίτη- και η πάντοτε εθνοαποδομητική -φραγκολεβαντίνικη ψευτοαστική τάξη, θέλησαν να παραδώσουν τα κλειδιά του Ελληνικού κράτους στην Δύση με αντάλλαγμα ασφάλεια και υποτίθεται ευημερία. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Τα σύνορα μας είναι διάτρητα για τον κάθε πικραμένο της οικουμένης και δεν έχουμε το δικαίωμα -βάσει των συνθηκών- να τα σφραγίσουμε. Ενώ και η υποσχεμένη ευημερία αποδείχτηκε παλάτια στην άμμο.

Το χειρότερο απ όλα όμως είναι ότι καλούμαστε στο όνομα της δυτικοποίησης και του εκσυγχρονισμού να διαγράψουμε παραδόσεις αιώνων, να απαρνηθούμε κομμάτια την εθνικής μας ταυτότητας. Διότι ο βαθύτερος λόγος της πολεμικής Σύριζα και η αιτία των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο άρθρο 3 του συντάγματος, δεν είναι άλλος από την επιταγή να εκσυγχρονιστούμε, να γίνουμε Δύση. Ολόκληρη η χορεία των εκσυγχρονιστών, το ετερόκλητο συνονθύλευμα που μισεί την εθνική μας ταυτότητα λέει πάνω κάτω το εξής: τι φταίει που δεν είμαστε όπως τα σύγχρονα δυτικά κράτη; Φταίει ότι έχουμε τους παπάδες και τον σκοταδισμό τους. Αν διώξουμε την θρησκεία τότε θα γίνουμε και εμείς ένα διαφωτισμένο, σύγχρονο δυτικό κράτος.

Αυτό το ρεύμα σκέψης υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και ανιχνεύεται από την εποχή του Κοραή. Υπάρχουν και οι διανοητές (Ράμφος) και οι ψευτοδιανοούμενοι θολοκουλτουριάρηδες αρθρογράφοι που πιπιλίζουν τα μυαλά του κοσμάκη με τον ευρωραγιαδισμό τους. Σύντομα θα πρέπει να δοθεί οριστική απάντηση προσανατολισμού και ταυτότητας του έθνους …

Στον λεγόμενο εθνικιστικό χώρο κανείς μέχρι τώρα δεν είχε τολμήσει να μιλήσει ξεκάθαρα για έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ. Ωστόσο χθες ανακαλύψαμε από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook την δράση μιας πρωτοεμφανιζόμενης εθνικιστικής ομάδας με όνομα «Απέλλα». Η δράση, όπως είδαμε, αφορούσε την διανομή φυλλαδίων με ξεκάθαρο αντιευρωπαϊκό μήνυμα. Θεωρούμε ότι πρόκειται για κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση. Ο εθνικιστικός χώρος πρέπει να κινηθεί ξεκάθαρα αντιευρωπαϊκά.»

Γ.Σ.
Απέλλα Ελλάς: «Η πάγια θέση μας είναι και θα είναι η άμεση έξοδος από την Ε.Ε., το Ευρώ και το Ν.Α.Τ.Ο.. Χαιρόμαστε για την αναγνώριση της δράσης μας και καλούμε άπαντες να υιοθετήσουν τη θέση αυτή και να μας ακολουθήσουν στις επερχόμενες κινητοποιήσεις.»

 

Email επικοινωνίας Απέλλας: Apella_ellas@in.gr